Erhverv

Hvem lækkede? Nu bliver politiet bedt om hjælp af kommune

Nordre Havnekaj i Kerteminde er blevet solgt af kommunen - men nu skal politiet måske undersøge et aspekt af salget.

Nordre Havnekaj skal udvikles med nye boliger. Illustration: Kerteminde Kommune

31. oktober kunne Kerteminde Kommune annoncere, at man havde besluttet at sælge Nordre Havnekaj i Kerteminde til firmaet Milestone DG med Jesper Schmitz, direktør for golfanlægget Great Northern, i spidsen.

Det var meningen, at Schmitz' bud på kajen og de efterfølgende forhandlinger skulle have været hemmelige, men i løbet af september eller oktober slap oplysningerne alligevel ud i offentligheden.

Fyens Stiftstidende skriver, at det er faldet kommunen så meget for brystet, at man nu har valgt at politianmelde sagen.

Af anmeldelsen, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i, fremgår det, at man mistænker et byrådsmedlem for at være ansvarlig for lækket.

Ifølge anmeldelsen henvendte et byrådsmedlem sig i oktober til kommunaldirektøren, efter en forretningsdrivende i Kerteminde i en samtale med byrådsmedlemmet havde kunnet oplyse detaljer om det tilbud, der var under forhandling.

»Oplysningerne omhandlede både tilbudspris og tilbudsgivers navn. Den forretningsdrivende kunne oplyse den korrekte tilbudspris og navnet på tilbudsgiveren,« står der ifølge Fyens Stiftstidende i politianmeldelsen.

Det er ikke første gang, Kerteminde Kommune har søgt politiets hjælp i en sag om læk.

Tilbage i 2017 var der således også sluppet fortroligt materiale ud om en ny havneplan. Endnu et par år før det havde der også været læk i kommunen, da det drejede sig om et salg af kommunale ejendomme.

På trods af lækket i sagen er både kommunen og Milestone DG dog fortsat tilfredse med aftalen om havnekajen.

»I dag er en stor og historisk dag for Kerteminde og i forligsgruppen har vi svært ved at skjule vores stolthed og begejstring. Vi har søgt en investor, der har hjertet med i projektet – og det har vi fået,« lød det således 31. oktober fra borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) i en pressemeddelelse.

Læs også