Erhverv

MSC bekræfter: Søren Toft bliver ny administrerende direktør

I sidste uge stoppede Søren Toft som driftsdirektør i Mærsk. Nu er sløret løftet for hans fremtid.

Søren Toft er ny topchef i schweiziske MSC. Foto: PR / Maersk

I sidste uge forlød det fra flere anonyme kilder, at Mærsks tidligere driftsdirektør Søren Toft skulle være ny topchef i schweiziske MSC - og nu er den god nok.

Containerrederiet bekræfter således på sin hjemmeside, at Søren Toft er rederiets nye topchef. Hvornår han starter, oplyser MSC derimod ikke.

- MSC er glad for, at Mr. Toft vil støtte Aponte-familien i jagten på at sikre, at rederiet forbliver ledende i de kommende år, skriver MSC i meddelelsen.

Søren Toft begyndte i Mærsk i 1994 og bestred flere forskellige stillinger, inden at han i 2014 blev udnævnt til driftsdirektør i Maersk Line.

I december 2017 blev han medlem af direktionen i Mærsk, men sidste uge kom det frem, at han havde valgt at søge udfordringer uden for rederiet.

Kort efter begyndte der at dukke historier frem om, at det var MSC, som var den nye arbejdsgiver, og det er altså mandag blev bekræftet.

- MSC er sikker på, at denne udnævnelse vil bringe signifikant værdi til cargo-forretningen, bygge på rederiets eksisterende styrker og øge udviklingsplaner yderligere, lyder det fra rederiet.

MSC er - efter Mærsk - det største containerrederi i verden. De to rederier samarbejder på flere ruter i alliancen 2M.

Det betyder, at Mærsks topchef, Søren Skou, nu skal til at have et andet forhold til sin tidligere mangeårige direktør.

Han er dog ikke bekymret for, at det vil ændre på samarbejdet med MSC, fortalte han fredag, efter at Mærsk havde offentliggjort regnskab for tredje kvartal.

- Vi har et langvarigt samarbejde med MSC, som løber i yderligere fem år. Det er et samarbejde, der er særdeles givtigt for os med de produkter, vi kan tilbyde vores kunder, og de omkostninger, som vi sparer, sagde han fredag på et pressemøde.

BRANCHENYT
Læs også