Erhverv

Airbnb vil tage hotellernes rolle til OL

Den amerikanske lejeservice har annonceret et partnerskab med den Internationale Olympiske Komite, der skal gøre det nemmere at få tag over hovedet til OL 2020.

Foruden nye sportslige faciliteter, skal værtsbyerne ofte bruge store summer på at bygge nye hoteller til de mange gæster. Foto: The Japan Sports Council via AP

Det kan være en stor udfordring, når man som sportsglad turist skal finde ly for natten i de olympiske værtsbyer. Det vil Airbnb forsøge at gøre noget ved, og derfor har lejeservicen nu annonceret et partnerskab med den Internationale Olympiske Komite, IOC. Det skriver CNN.

I en fælles pressemeddelse mellem IOC og Airbnb beskrives aftalen som socialt inkluderende, miljømæssigt bæredygtig og godt for økonomien. Tidligere har de olympiske værtsbyer været tvunget til at bygge nye hoteller for at imødekomme efterspørgslen - hoteller, som primært bygges for skatteydernes penge, og som ofte står tomme efter legene er omme.

Med aftalen om, at sportsfans og arbejdere i højere grad skal bruge Airbnb, mener man nu, at denne økonomiske byrde kan begrænses. Den høje pris for at afholde et OL har tidligere skabt stor debat, og flere byer har gennem tiden trukket sig fra ansøgningsprocessen på grund af bekymringer over prisen på begivenheden.

Værst gik det for Montréal, der var værtsby i 1976. Den milliardgæld, som den canadiske by optog dengang, blev først endeligt betalt i 2006.

IOC afviser dog, at den såkaldte olympiske landsby, hvor de deltagende atleter fra hele verden skal bo, bliver erstattet af Airbnb-værelser.

Aftalen træder i kraft til næste års OL i Tokyo og fortsætter frem til 2028, hvor sommerlegene har været igennem paris i 2024 og Los Angeles i 2028. Samtidig omfatter partnerskabet også vinterlegene i Beijing i 2022 og Milano i 2026

Ifølge CNN bliver Airbnb global olympisk partner med aftalen. Brandet vil derfor ses på lige linje med megabrands som Coca-Cola, Visa og Alibaba, og synligheden kan blive en fordel forud for virksomhedens børsnotering, som man forventer kan ske allerede i 2020.

BRANCHENYT
Læs også