Erhverv

Emirates-direktør: Greta Thunberg har hjulpet os

Selvom han ikke er meget for deres metoder, anerkender Emirates' adm. direktør, Tim Clark, at Greta Thunberg og Extinction Rebellion har hjulpet ham til at indse alvoren af klimaforandringerne.

Tim Clark har været Emirates' adm. direktør siden 2003.
Foto: Christian Charisius

Det er nødvendigt med Greta Thunberg og Extinction Rebellion, der kan tvinge flyselskaber til at tænke mere klimavenligt. Det mener Emirates’ adm. direktør, skriver BBC.

Ifølge Tim Clark har det taget ham lang tid at indse alvoren af klimaforandringerne, og han mener, at særligt flyindustrien bør tage ansvar.

»Vi gør ikke os selv en tjeneste ved at slippe milliarder tons kulstof ud i luften. Det bliver der nødt til at blive gjort noget ved,« siger han til BBC.

Ifølge Europa-Kommisionen står fly i dag for mere end 2 pct. af verdens samlede drivhusgasudledning. Der udledes nemlig omtrent samme mængde CO2 på en enkelt flyvetur fra London til New York og tilbage pr. person, som en husstand udleder i varme på et helt år.

Emirates, der er et af verdens største flyselskaber, har derfor tidligere på året annonceret, at det ville tage nye foranstaltninger for at blive mere miljøvenligt. Bl.a. har flyselskabet udfaset brugen af verdens største passagerfly, Airbus A380.

Og beslutningen om at blive mere miljøvenlig skyldes, ifølge Tim Clark, aktivister som Greta Thunberg og Extinction Rebellion.

»Jeg kan godt lide Extinction Rebellion og Greta Thunberg for at have sat fokus på problemet. Fokus på det faktum, at vi ikke gør nok i den hastighed, vi burde,« siger han og tilføjer, at selvom han ikke billiger alle deres metoder, har verden brug for nogle som Greta Thunberg og Extinction Rebellion.

Greta Thunberg er en svensk skoleelev, som verden fik øjnene op for i august 2018, da hun begyndte sin strejkekampagne ”Skolstrejk för klimatet”. Kort efter blev det internationale aktivistnetværk Extinction Rebellion grundlagt, og begge har sidenhen lagt stort pres på verdens ledere for at gøre en større indsats i klimakampen.

BRANCHENYT
Læs også