Erhverv

Brøndby IF bløder - har igen lånt millioner af formanden

Fodboldklubben fra Vestegnen har igen lånt penge af Jan Bech Andersen og TBC Holding ApS.

Bestyrelsesformand i Brøndby IF Jan Bech Andersen. Foto: Lars Poulsen

Brøndby IF bløder penge, og klubben har igen været forbi sin storaktionær og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen for at låne penge.

Fodboldklubben fra Vestegnen har også igen lånt penge af selskabet TBC Holding Aps, som er ejet af bestyrelsesmedlemmet Torben Bjørn Christensen.

Det fremgår af regnskabet for tredje kvartal, som Brøndby IF har offentliggjort torsdag.

»Brøndby IF har frem til offentliggørelsen af delårsrapport for 3. kvartal 2019 lånt yderligere 9,3 mio. kr. af Jan Bech Andersen og 5,0 mio. kr. fra TBC Holding ApS,« skriver klubben i regnskabet.

Ifølge regnskabet havde Brøndby IF ved udgangen af tredje kvartal en samlet gæld til Jan Bech Andersen på 52,3 mio. kr. Fodboldklubbens samlede gæld til TBC Holding Aps lød på samme tidspunkt på 13 mio. kr.

Finans har kontaktet Jan Bech Andersen, men han har ikke ønsket at kommentere lånet.

Jan Bech Andersen har grundlagt sin formue i shippingbranchen. Her arbejdede han i flere år i Asien for shippingfirmaet ST Shippings. Han blev for alvor kendt i fodbolddanmark, da han i 2013 trådte ind fra højre og skød 65 mio. kr. ind i Brøndby IF, der på det tidspunkt var på randen af konkurs.

I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet har Brøndby nedjusteret forventningerne for hele året. Klubben ventede tidligere et resultat før skat på -63 mio. kr., men forventningen lyder nu på -73 mio. kr.

»Justeringen af forventningen til årets resultat skyldes primært effekterne af øgede omkostninger til fodbold relaterede aktiviteter samt højere omkostninger til vedligeholdelse af stadion,« skriver Brøndby IF i regnskabet.

Brøndby IF kom igennem tredje kvartal med en stigende nettoomsætning, men det slog ikke igennem på bundlinjen, hvor klubben realiserede et resultat før skat på 18,5 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også