Erhverv

Dansk fødevarekæmpe gør klar til milliardsalg

Kapitalfonden Intermediate Capital Group har hyret investeringsbank for at finde en ny ejer til 35 pct. af selskabet.

Euro Cater-koncernen ejer flere forskellige virksomheder inden for foodservice, heriblandt AB Catering. Koncernen er ejet af en større medarbejdergruppe, som også adm. direktør Steen D. Pedersen er iblandt, og af den britiske kapitalfond Intermediate Capital Group. Foto: Euro Cater

Den danske cateringkoncern Euro Cater, som bl.a. driver AB Catering og Inco-butikkerne, har hyret investeringsbanken Carnegie til at finde en ny ejer til en minoritetspost.

Det fortæller kilder med indsigt i processen til Finans.

Ejerandelen i Euro Cater på omkring 35 pct., som ejes af kapitalfonden Intermediate Capital Group, ventes ifølge kilder med indsigt i processen at kunne indbringe et godt stykke over 2 mia. kr., og dermed tegner det til at blive blandt de største virksomhedsalg herhjemme til næste år.

Fakta: Euro Cater
  • Euro Cater er ejet af kapitalfonden Intermediate Capital Group (ICG) samt en større gruppe af tidligere og nuværende ledende medarbejdere. Medarbejdergruppen ejer 65 pct., mens ICG ejer 35 pct., men stemmefordelingen er 50/50.
  • Euro Cater-koncernen er indtil videre til stede i to lande: Danmark og Sverige. I Sverige ejer koncernen Svensk Cater, mens cateringforretningen i Danmark har flere forskellige navne.
  • Under selskabet Dansk Cater driver koncernen AB Catering, BC Catering, Inco Cash & Carry, Cater Food og Cater Grønt, som alle kort fortalt sælger fødevarer til storkøkkener, restauranter, caféer mv.

Euro Caters omsætning nærmede sig således 9,2 mia. kr. i fjor, mens driftsresultatet før renter, skat og afskrivninger (ebitda) landede på 620 mio. kr.

Dermed en indtjeningen øget omkring 20 pct., siden Intermediate Capital Group betalte 198 mio. euro for Euro Cater i 2013, og derfor kan en pris for hele virksomheden nærme sig 8 mia. kr. ifølge en kilde med indsigt i forretningen.

Regnskabet for 2018/2019 er ikke landet endnu, men finansdirektør i Euro Cater, Henrik Ellegaard, har tidligere fortalt til FødevareWatch, at ambitionen var at løfte driftsresultatet før renter, skat og afskrivninger 5 pct. i år.

»Vi har brugt meget tid og mange ressourcer på sammenlægningen af afdelingerne på Sjælland og i Nordsverige, og det er en temmelig stor manøvre i vores branche. Det er også baggrunden for, at vi ikke har haft gang i så mange andre ting,« sagde Henrik Ellegaard bl.a.

»Vi har haft en god kundetilgang og en god vækst i både Danmark og Sverige. Men om det skyldes vundne markedsandele eller et samlet større marked, det ved jeg faktisk ikke.«

Euro Cater består i dag af 11 distributionscentre i Danmark samt 19 i Sverige.

Derudover har koncernen tre cash and carry-butikker under Inco-navnet herhjemme.

Adm. direktør Steen D. Pedersen fortalte tidligere til Finans, at koncernen holdte øjne og ører åbne, fordi man gerne ville indtage et tredje land i Nordeuropa, men det er altså ikke lykkedes endnu. I stedet er der blevet brugt en del kræfter på bl.a. at flytte en del af distributionen.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Carnegie, Intermediate Capital Group eller Euro Cater.

Læs også