Erhverv

Snart kan Bernard Arnault blive verdens rigeste person

Den 70-årige franskmand fortsætter med at lægge milliarder til formuen, som er bygget på modetøj, dyre tasker og champagne.

Bernard Arnault, direktør og formand i luksuskoncernen LVMH, som han sammen med sin familie er storaktionær i. Foto: AP Photo/Michel Euler, File.

Verdens to rigeste personer, Jeff Bezos og Bill Gates, har uden tvivl råd til en masse smarte tasker fra Louis Vuitton og glintende smykker fra Tiffany.

Men de to mangemilliardærer kan snart være mindre værd end den mand, som sælger dem de dyre tasker og smykker.

Du kender ham måske ikke, men den 70-årige franskmand Bernard Arnault er lige nu i gang med en bemærkelsesværdig opstigning på listen over verdens mest velhavende individer.

Sammen med sin familie ejer Bernard Arnault knap halvdelen af luksuskonglomeratet LVMH. Familien står bl.a. bag Louis Vuitton, Dior, Marc Jacobs og champagnemærket Moët og Chandon.

Og så er LVMH-koncernen tæt på at overtage det amerikanske smykkeselskab Tiffany i en handel til en værdi af næsten 110 mia. kr.

Aktien i LVMH er i år skudt i vejret og har taget Bernard Arnaults formue med sig. Den stenrige modemand er således kun få milliarder kroner fra at kunne overhale både Bill Gates og Jeff Bezos.

Bernard Arnault er ifølge Forbes nu god for 106,8 mia. dollars. Bill Gates har en formue på 107 mia. dollars, mens Amazon-stifter Jeff Bezos topper listen med 110,5 mia. dollars.

LVMH-koncernen blev børsnoteret i 1989, men dens mest berømte produkt, Louis Vuitton-taskerne, går helt tilbage til 1835.

Dengang kom en purung Louis Vuitton i lære som kuffertmager i Paris, og det var han så god til, at kejser Napoleon III gjorde ham til hof-kuffertmager.

Senere i livet stiftede Louis Vuitton så det ikoniske selskab, som i dag har en markedsværdi på over 1.000 mia. kr.

Ud over en række eftertragtede modemærker står LVMH også bag urmærker som Bvlgari, Tag Heuer og Hublot. Derudover er LVMH medejer af modegiganten Hermés.

Læs også