Erhverv

Det flyver rundt med klimamål - få overblikket her

Der er en række europæiske og danske klimamål, der flyder sammen i en stor grød. De kommende uger vil COP25 i Madrid sætte mere fokus på forskellige mål. Finans har samlet de mest centrale her. 

Danske lastbiler og resten af transportbranchen nogle af de største CO2-udledere og skal frem mod 2030 reducere CO2-udledningen. Der er mange tal både i transportbranchen og resten af klimadebatten, men Finans giver her et overblik over de mest centrale områder. 
Foto: Gregers Tycho

Klimadebatten bliver de kommende års mest vedholdende debat, der vil betyde kontante omlægninger af både husholdningerne og erhvervslivets hverdag. Det er også en debat, der er fyldt med målsætninger om reduktioner både på internationalt og nationalt niveau, ligesom enkelte brancher skal medvirke til at reducere.

Der skal både skæres ned for kul og andre fossile brændsler, ligesom brugen af vedvarende energikilder som eksempelvis sol og vind skal mere ind i systemet. Det samlede energibehov vil stige, men det skal ske på CO2-neutrale vilkår. ..

BRANCHENYT
Læs også