Erhverv

Norwegian havde færre passagerer i november

Passagertallet faldt med 21 pct. i november i år i forhold til november sidste år. Foto: Gregers Tycho

Det norske lavprisluftfartsselskab Norwegian fragtede knap 2,3 mio. passagerer i luften i november, hvilket er et fald på 593.728 passagerer - eller 21 pct. - i forhold til samme måned sidste år.

Det oplyser selskabet torsdag med sine trafiktal for måneden.

Målt i antal fløjne passagerkilometer (RPK) kan Norwegian notere sig en tilbagegang på 23 pct. i efterårsmåneden, hvor selskabets sædekapacitet (ASK) gik ned med 27 pct.

Dermed steg belægningsgraden med 4,2 pct.point til 83,0 pct., fremgår det af tallene.

Norwegian bemærker med dagens tal, at omsætningen per enhed set i forhold til den sammenlignelige periode sidste år steg for ottende måned i træk, i takt med at selskabet har begrænset væksten for i stedet at fokusere på mere profitable ruter.

Norwegian gennemførte desuden 99,8 pct. af de planlagte flyvninger i november, hvor punktligheden blev opgjort til 86,2 pct.

Investorerne belønner i torsdagens handel Norwegian-aktien med en stigning på 3,1 pct. til 38,55 norske kr.

Det følger i hælene på en nyhed fra onsdag eftermiddag om, at det norske flyselskab har solgt sit argentinske datterselskab, Norwegian Air Argentina, til Jetsmart Airlines.

- Vi tager de nødvendige skridt for at vende tilbage til at være rentable, lød det onsdag fra den fungerende topchef, Geir Karlsen.

Datterselskabet opererer kun indenlandske flyvninger, så aftalen påvirker ikke flyselskabets rute mellem London og Buenos Aires.

Norwegian oplyser hverken vilkår eller pris for aftalen, men selskabet fortalte onsdag, at integrationen vil tage flere måneder, og at Norwegian-brandet i den periode vil blive udfaset.

BRANCHENYT
Læs også