Erhverv

Karsten Ree vil rejse krav mod konkursfirma

Karsten Ree står klar med et krav mod konkursboet efter Mark Szigethys holdingselskab.

Artiklens øverste billede
Karsten Ree investerede engang 20 mio. kr. i biotekselskabet Dandrit, der nu går under navnet Enochian. For nylig blev han gennem retten igen tildelt aktier i selskabet. Foto: Gregers Tycho

Karsten Ree kommer til at blive én af kreditorerne i konkursboet efter Quint ApS, der er ejet af milliardærklub-medlemmet Mark Szigethy.

René Eghammer, finansdirektør i Karsten Rees holdingselskaber, varsler således et krav mod Quint ApS, som i det seneste regnskab havde et overskud på 18,1 mio. kr., men en likvid beholdning på 0 kr.

»Det er en naturlig konsekvens, så det vil vi selvfølgelig gøre,« lyder det fra finansdirektøren til spørgsmålet, om Karsten Ree vil rejse et krav mod konkursboet.

René Eghammer har ikke oplyst, hvor stort kravet bliver.

Baggrunden for det hele er, at Karsten Ree i november vandt en retssag mod Mark Szigethy. Udover at Szigethy skulle betale sagsomkostninger på knap 700.000 kr., betød dommen ifølge Ekstra Bladet, at Ree skulle have udleveret mindst 100.000 aktier til en pris på 1 kr. i det børsnoterede biotekselskab Enochian, der tidligere gik under navnet Dandrit.

Mark Szigethy er det yngste medlem af den såkaldte milliardærklub. Han ses her til venstre. Foto: Simon Bohr

Aktierne har i skrivende stund en værdi af 4 mio. kr. Men da Karsten Ree lavede en aftale med Mark Szigethy om aktierne i begyndelsen af 2017, var de ifølge Ree ikke mere end 1 kr. værd, da Dandrit var i større økonomiske problemer.

Et par år forinden havde Ree investeret 20 mio. kr. i Dandrit, og derfor skulle de 100.000 aktier ses som et plaster på såret for Ree.

»De 20 mio. kr. er ikke mange penge for mig, men det er nok til, at jeg er blevet tosset over forløbet. Jeg blev lovet guld og grønne skove, da jeg investerede i Dandrit. Nu kan jeg så konstatere, at den store optur ikke er kommet,« sagde Karsten Ree i 2016 til Finans.

Det var selskabet Rancho Properties fra Luxembourg, der begærede Mark Szigethys holdingselskab konkurs. Det viser en aktindsigt, som Finans har fået.

Rancho Properties mener at have et tilgodehavende på 3,4 mio. kr. mod Quint ApS. Størstedelen af beløbet stammer ifølge konkursbegæringen fra manglende betaling for kapitalandele i venturekapitalfonden Black Swan Investments, som en række danske velhavere er gået ind i.

Rancho Properties er største aktionær i Black Swan Investments.

Mark Szigethy oplyser, at han ingen kommentarer har. Han var en del af den såkaldte milliardærklub, der også talte Peter Forchhammer, Erik Damgaard, Aldo Petersen og Ole Abildgaard. Milliardærklubben var involveret i selskaber som Capinordic Bank, Greentech og Bioporto.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.