Erhverv

Efter Kødbyen og Carlsberg Byen får København nu Postbyen

København har navngivet sit nye bykvarter mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge efter en historisk tradition.

Det kommende bykvarter mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge i København skal hedde Postbyen, når det er klar i 2023/24. Området kaldes i dag Postgrunden. Her i en visualisering fra bygherren.

Der fuld gang på byggepladsen på grunden bag Hovedbanegården, der i daglig tale kaldes Postgrunden. Nu er den blevet navngivet.

Københavns Kommune har besluttet at kalde det nye bykvarter Postbyen, der bliver en blanding mellem boliger, erhverv og grønne områder.

Postbyen knytter sig til de øvrige nye bydele med lignende navne som Kødbyen og Carlsberg Byen.

»Med Postbyen får København et helt nyt byrum med butikker, restauranter og virksomheder på en central placering, som før lå isoleret mellem baneterrænet og Kalvebod Brygge. Den nye promenade og forbindelsen fra Hovedbanegården til vandet åbner området og forbinder det med resten af byen. Det bliver et stort aktiv for København,« siger overborgmester Frank Jensen (S).

Grunden er på størrelse med fem fodboldbaner og skal med tiden huse bla. Danske Banks kommende hovedsæde og fem tårne med boliger, erhverv og hotel. Desuden kommer der et multibrugerhus rettet mod små og mellemstore virksomheder.

Fakta om Postbyen:
  • Det anslås, at 5.500 mennesker vil arbejde i Postbyen.
  • Det anslås, at der kommer 20.000 besøgende om dagen i Postbyen.
  • Postbyens pladser bliver på størrelse med flere velkendte pladser i København, f.eks. Amager Torv og Sankt Hans Torv.
  • Danske Banks kommende hovedsæde bliver ca. 113.000 m2 stort - fordelt på 73.000 m2 til kontor og 40.000 m2 til parkering og teknik.
  • Der bliver plads til ca. 4.000 medarbejdere i det kommende hovedsæde.
  • Kontorhuset i Postbyen bliver på ca. 24.000 m2 med plads til ca. 1.500 medarbejdere.

Fredag var der grundstensnedlæggelse på området, hvor overborgmesteren sammen med Ole Krogh Petersen og Robert Nellemann fra bygherren Danica Pension lagde grundstenen til det kommende bykvarter.

»Området har en unik historie med den over 100 år gamle centralpostbygning, og den reference ville vi gerne bære med videre ind i nutidens København. I Postbyen blander vi erhverv, boliger og hoteller med spisesteder og butikker for at skabe et aktivt byliv på alle ugens dage,« siger Ole Krogh Petersen, adm. direktør i Danica Pension, der er bygherre på området.

De første boliger og erhvervslejemål i Postbyen skal efter planen stå klar til indflytning i 2023-2024.

BRANCHENYT
Læs også