Erhverv

Ejendomsselskab køber p-pladser i København for 335 mio.

To af landets børsnoterede ejendomsselskaber er del af en millionhandel om en kælder i København med 800 parkeringspladser.

På Amerika Plads og det tilhørende område i Købehavn er der mange kontorejendomme. Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen/Scanpix Ritzau.

Der er i storbyerne ofte rift om parkeringspladserne. Nu indgår 800 af dem i en millionhandel.

Jeudan A/S, som er Danmarks største børsnoterede, ejendomsselskab, meddeler fredag, at selskabet har købt p-kælderen på Amerika Plads i Københavns nordhavns-område.

Sælger er Agat Ejendomme A/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S. De har sammen gennem et 50/50-ejet udviklingsselskab hidtil ejet parkeringskælderen.

Parterne oplyser, at salgsprisen for den samlede kælder - med lidt over 800 p-pladser - udgør 335 mio. kr. Jeudan overtager den midt i december.

Hos Jeudan, som især har aktiviteter i Storkøbenhavn, udtaler adm. direktør Per Hallgren, at selskabet netop ejer kontorejendomme omkring den overtagne p-kælder. Dermed udbygger selskabet markedsandelen i området. Han udtaler samtidig i meddelelsen:

»Vi får hermed endnu bedre mulighed for at betjene vores kunder i området med relevante serviceydelser, herunder parkeringsmuligheder. Det er medvirkende til både at tiltrække nye og fastholde eksisterende kunder.«

Sælgeren, børsnoterede Agat Ejendomme, hed indtil foråret 2019 TK Development. Firmaet skiftede navn som led i en strategiændring.

Agat Ejendomme oplyser fredag, at salget af p-kælderen med den »opnåede salgspris giver en tilfredsstillende avance, ligesom salget styrker koncernens finansielle beredskab«.

BRANCHENYT
Læs også