Erhverv

ISS' gamle guldæg solgt

Den britiske kapitalfond Agilitas har solgt Recover Nordic, der er ISS' tidligere skadeservice-divisionen.

Kim Steendahl har en mangeårig karriere i ISS bag sig. Han stod i spidsen for ISS Skadeservice i Danmark og fortsatte på posten, da ejeren i stedet blev en kapitalfond, og navnet blev ændret til Recover Nordic. Foto: Niels Hougaard

Recover Nordic, Nordens ledende virksomhed inden for skadeservice i forbindelse med bl.a. brand, oversvømmelse og indbrud, er blevet solgt til kapitalfonden EQT.

Det meddeler den nuværende ejer Agilitas tirsdag morgen.

I sidste uge kunne Finans afsløre, at Recover Nordic havde hyret investeringsbanken William Blair til at afsøge markedet for en køber til Recover Nordic. Og nu er en handel så faldet på plads.

Recover Nordic har i alt 2.100 ansatte, og salgsprisen er hemmelig. Men den kan, ifølge Finans' oplysninger, nærme sig 2 mia. kr.

Recover Nordic kort fortalt
  • 1. august 2013 solgte ISS-koncernen sin skadeserviceforretning i Danmark, Norge og Finland til kapitalfonden Agilitas.
  • Efterfølgende gik Agilitas på opkøbsjagt i Sverige og driver i dag skadeservicevirksomhed i landet under brandet Relita.
  • På koncernniveau beskæftiger Recover Nordic over 1.400 ansatte, hvoraf de knap 250 er tilknyttet det danske selskab.
  • Virksomheden udfører traditionel skadeservice, som består i både at redde bygninger og indbo efter brand eller oversvømmelse, men udfører f.eks. også industrirengøring og socialrengøring, som eksempelvis kan være rengøring i ekstra beskidte hjem.
  • Den traditionelle skadeservice udgør omkring 80 pct. af omsætningen, mens det andet forretningsben, specialservice, bidrager med omkring 20 pct. af omsætningen. Specialservice er en mere stabil forretning end skadeservice, da skadeservice i høj grad afhænger af brande og voldsomme vejrforhold.
  • Recover Nordic er landsdækkende i Danmark med 14 afdelinger. Den største kundegruppe er forsikringsselskaberne, men også industrivirksomheder, kommuner samt bolig- og ejendomsselskaber er på kundelisten.

Finans har tidligere beskrevet, hvordan Agilitas med hjælp fra ABG Sundal Collier sidste år forgæves forsøgte at sælge Recover Nordic.

Ifølge en kilde med indsigt i processen dengang var briternes prisforventningerne for høje til, at processen kunne komme i mål.

Nu bliver Recover Nordic så overtaget af kapitalfonden EQT, som i forvejen ejer en række andre kendte selskaber, heriblandt Flying Tiger Copenhagen.

Koncernchef i Recover Nordic, Bjørn Herlofsen, udtaler i en pressemeddelelse, at han ser »frem til at samarbejde med EQT om den næste fase af vores vækst.«

Agilitas købte ISS’ skadeservice-aktiviteter i 2013 og har siden fået virksomheden til gennemsnitligt at vokse med 9 pct. om året.

Salget af Recover Nordic sker kort tid efter, at kapitalfonden Polaris overtog et andet skadeservice-selskab, SSG.

BRANCHENYT
Læs også