Erhverv

Millionerne klæber sig til rig dansk fugefamilie

Familien Vangsted har 22 år i træk tjent penge.

Når der næste gang skal sættes fliser op i køkkenet, er den klæbrige fuge med stor sandsynlighed produceret hos Lip i fynske Nørre Aaby. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck

En ukendt dansk familie står bag et vaskeægte erhvervseventyr i den lille fynske by Nørre Aaby.

22 år i træk har den familieejede virksomhed Lip, der producerer og sælger fliseklæb og fugemasse, tjent penge. Det har sikret ejerfamilien en formue på over 200 mio. kr.

I spidsen for familieforetagendet står Brian Vangsted. Han ejer Lip sammen med sine to søstre, og det er et indbringende ejerskab.

I det seneste regnskabsår tjente Lip 29 mio. kr. Igen valgte ejerfamilien at trække hele overskuddet ud som udbytte.

»Årets resultat anses for tilfredsstillende,« skriver ledelsen i det nye regnskab.

Brian Vangsted overtog direktørstolen fra sin far Arne Vangsted i 2015. Lip har været i Vangsted-familiens eje siden grundlæggelsen i 1967, og Brian Vangsted har tidligere afvist, at et salg af familievirksomheden kan komme på tale.

»Vi er tre søskende, som gerne vil drive og eje virksomheden i mange år endnu. Derfor bliver det ikke relevant at sælge vores virksomhed lige nu. Det er ikke en tanke, der fylder i vores hoveder,« sagde Brian Vangsted sidste år til Finans.

Lip beskæftiger i gennemsnit 30 fuldtidsansatte og tjener altså cirka 1 mio. kr. pr. medarbejder. Det fortsætter formentlig i indeværende regnskabsår, hvor Lip forventer et overskud på samme niveau som året før.

BRANCHENYT
Læs også