Erhverv

Ejers vinslot er på spil: Auktionshus har misset millionafdrag

Det pressede auktionshus Lauritz.com skulle i dag have betalt et afdrag på sin gæld. Det kommer dog ikke til at ske.

Bengt Sundstrøm satte tidligere på året sit vinslot i Frankrig på spil for Lauritz.com's overlevelse. Foto: LAURITZ.COM

Tirsdag fejrede auktionshuset Lauritz.com sin stiftelse for 20 år siden med store avisannoncer. Men fødselsdagen overskygges af en langt mere dyster nyhed. Nemlig at Lauritz.com ikke kommer til at afdrage på sin høje milliongæld som aftalt.

I en fondsbørsmeddelelse tirsdag har Lauritz.com oplyst, at selskabet er i forhandling om en ny finansieringsplan, som skal præsenteres for nye investorer. Derfor betaler Lauritz.com ikke det afdrag, der ellers skulle have faldet tirsdag på obligationsgælden.

Det missede afdrag er ifølge Berlingske på 20 mio. svenske kr. Det forventes i stedet betalt i begyndelsen af januar.

Tidligere på året valgte auktionshusets hovedaktionær og bestyrelsesformand, Bengt Sundstrøm, at sætte sit vinslot i Frankrig på spil for at lette presset på Lauritz.com.

For at omstrukturere gælden valgte Bengt Sundstrøm at stille sikkerhed gennem vinslottet, som han for over 10 år siden købte for næsen af skuespilleren Brad Pitt og musikeren Julio Iglesias.

»Jeg tror meget på Lauritz.coms fremtid. Således har jeg aftalt at stille vingården Chateau Vignelaure som sikkerhed for de omstrukturerede obligationer,« udtalte Bengt Sundström i februar.

Aftalen med obligationsejerne betød, at gælden blev nedskrevet fra 230 mio. kr. til 145 mio. kr.

Lauritz.com blev børsnoteret i Sverige i juni 2016. Siden dengang er selskabets aktie faldet med 93 pct.

Læs også