Erhverv

Kameraovervågning på vej i din bil

Nye kameraer, som overvåger fører og passagerer af hensyn til sikkerheden, kan blive hverdag i bilen inden for få år.

9 af 10 ulykker skyldes uopmærksomhed. Det skal et kamerasystem som det fra Bosch være med til at ændre. Foto: Bosch Systemet fra Bosch kan både overvåge, hvis føreren f.eks. ser på sin telefon og er uopmærksom, og også finde indstillinger ud fra ansigtsaflæsning. Foto: Bosch Kameraer på bagsædet kan fortælle, hvis børnene har flyttet sikkerhedsselerne eller sidder forkert. Foto: Bosch

Bilens status som det sidste fristed er truet. I forvejen betyder de nye avancerede infotainmentsystemer, at bilproducenter og softwareudviklere kan følge dig og høste data fra mange nye biler. Næste skridt bliver kameraer, som ikke alene overvåger føreren, men også passagererne på for- og bagsæder.

Fordelen er mere sikkerhed i trafikken for dig og dine medtrafikanter. Vi har tidligere fortalt om nye systemer fra bl.a. Mazda og Subaru, hvor kameraer overvåger føreren og reagerer, hvis vedkommende er ved at falde i søvn eller uopmærksom er ved at kigge på sin telefon under kørslen. Næste skridt er et mere omfattende system, som også overvåger passagererne på for- og bagsæder, og som auto-elektronikproducenten Bosch viser på det kommende store CES-elektronikshow i Las Vegas, der har udviklet sig til et udstillingsvindue for ny teknologi fra bilproducenter og underleverandører. ..

BRANCHENYT
Læs også