Erhverv

Antallet af teenagere bag virksomheder ottedoblet

På et årti er antallet af teenagere, der stifter virksomheder blomstret i Storbritannien. De unge er særligt inspirerede af blandt andre Steve Jobs og Mark Zuckerberg, skriver The Guardian.

Mark Zuckerberg fungerer som inspirationskilde til mange unge teenage-iværksættere. Foto: Reuters/Carlos Jasso

I 2019 var der mere end 4.000 britiske teenagere, som stiftede virksomheder.

Det er omkring otte gange så mange som i 2009, viser en undersøgelse fra Onefamily, der udbyder finansielle services til familier.

Væksten kan blandt andet skyldes, at den unge generation er født efter Google og er vokset op med sociale medier, forklarer Nici Audhlam-Gardiner, der er handelschef i Onefamily.

Netværket bruges som hjælp til at skabe en karriere, og det er ikke en dårlig idé, mener hun.

- Den her måde at arbejde på giver unge mennesker chancen for at skaffe nogle ekstra penge, og det giver dem muligheden for at afprøve forskellige karrierer og vænne sig til at styre og gemme deres indtjening til fremtiden, siger Nici Audhlam-Gardiner til The Guardian.

Virksomheder drevet af unge mennesker beskæftiger sig oftest med teknologi, tøj, underholdning, mad- og drikkevarer, viser undersøgelsen.

Det er særligt antallet af teknologivirksomheder, der er vokset. Steve Jobs, Richard Branson og Mark Zuckerberg er inspirationskilder for de interesserede unge.

Onefamily opfordrer forældre til at overveje fordelene ved det, hvis deres teenager viser interesse for at starte en virksomhed.

BRANCHENYT
Læs også