Erhverv

Google nægter adgang til kinesisk gigant efter sikkerhedsbrud

En kinesisk techgigant har fået frataget sin adgang til Google-produkter efter en bruger fik adgang til andres oplysninger ved et uheld.

Google har valgt at udelukke Xiaomi fra at bruge deres produkter sammen med Googles indtil sikkerhedsprobem er løst. Foto: LOIC VENANCE // Ritzau Scanpix

Den kinesiske techgigant Xiaomi har mistet adgang til Googles produkter, da en bruger pludseligt kunne se billeder fra t hus, der ikke var hans på sin Google Home Hub.

Det skriver BBC.

Xiaomi er verdens fjerdestørste leverandør af mobiltelefoner og har enorm popularitet på det kinesiske marked. Det ser dog ud til, at Xiaomi er kommet lidt i problemer med Google, der altså nu har tilbagetrukket Xiaomis adgang til Google-produkter.

Episoden, der har ført til udelukkelsen fandt sted i Holland, hvor en bruger oplevede, at hans Google Home Hub begyndte at vise billeder fra fremmede lokationer, når han brugte sin kamera, der var lavet af Xiaomi.

Blandt billederne skulle både være en sovende baby, en mand på sin veranda og et sikkerhedskamera fra en butik.

Xiaomi skulle allerede være i gang med at reparere fejlen, og en talsperson fra Google har oplyst til BBC, at der bliver samarbejdet om en løsning, men indtil den er fundet, står udelukkelsen ved.

»Xiaomi er i samtale med Google og har rettet problemet. Vi har også suspenderet netop denne service, indtil grundårsagen er fuldstændigt fastlagt for at sikre, at sådanne problemer ikke vil opstå igen,« siger en talsperson for Xiaomi til BBC.

BRANCHENYT
Læs også