Erhverv

Warren Buffett har alverdens penge - men mangler noget at bruge dem på

Den 89-årige Warren Buffett vil rigtig gerne bruge nogle af de penge, som hober sig op i hans investeringsselskab. Der er bare et problem.

Den 89-årige Warren Buffett er en levende legende i investeringsmiljøet. Foto: Eric Francis/AP

Det klør i fingrene på den amerikanske investorlegende Warren Buffett. Stakken af kontanter vokser og vokser i hans forretningsimperium Berkshire Hathaway, men han mangler noget at bruge pengene på.

Det skriver CNN.

Berkshire Hathaway, der ejer aktier i en lang række store virksomheder verden over, har en kontant beholdning på knap 870 mia. kr. Dem vil Warren Buffett gerne have ud og arbejde i form af store opkøb.

Der er bare ét problem. Priserne er for høje.

De store stigninger på aktiemarkederne har ifølge Warren Buffett, der helst køber aktier på bunden, gjort de fleste potentielle opkøbsemner for dyre. Faktisk er det nu over fire år siden, at Buffett havde den store pengepung fremme.

Det var i 2015, da han i en handel til 250 mia. kr. overtog Precision Castparts, der fremstiller udstyr til rumfarts- og energiindustrien.

Warren Buffett kort fortalt
  • Den 89-årige Warren Buffett er en levende legende i investeringsmiljøet.
  • Han er stifter af investeringsselskabet Berkshire Hathaway, der har gjort ham til verdens tredjerigeste mand med en formue på over 500 mia. kr.
  • "The wizard of Omaha", som han også bliver kaldt, er dog ikke kendt for at bruge pengene.
  • Tværtimod er han kendt som en talnørd, der har boet i det samme hus siden 1958, og som har skænket de fleste af sin penge til velgørenhed.

I sidste uge fortalte Warren Buffett til Financial Times, at han for nyligt afviste et tilbud om at købe smykkegiganten Tiffany. Det selskab blev i stedet købt af den franske luksusvaregigant LVMH.

Rygterne svirrer, at Berkshire Hathaway muligvis er interesseret i at købe en større aktiepost i flyproducenten Boeing. Det har Warren Buffett hverken ville be- eller afkræfte, skriver CNN.

Ifølge en analytiker giver kriseramte Boeing god mening som en mindre investering for Berkshire Hathaway, der i forvejen ejer aktier i fire store luftfartsselskaber.

Men Warren Buffett har ikke tænkt sig at betale overpris for noget som helst - uanset hvor meget han hungrer efter at bruge penge.

»Hvis alting er dyrt, er den rette løsning at lade være med at købe noget,« siger Meyer Shields, analytiker hos KBW, til CNN.

Så er spørgsmålet, om Warren Buffett kunne finde på at købe en tech-virksomhed. Han har traditionelt holdt sig til "gamle" industrier såsom fødevarebranchen, men har de senere år kastet sin kærlighed på bl.a. Apple, som nu udgør Berkshire Hathaways største enkeltinvestering.

En investering, som indtil videre har givet Berkshire Hathaway en urealiseret kursgevinst på 200 mia. kr.

Der er selvfølgelig også den mulighed, at Warren Buffett kan fortsætte med at ophobe kontanter. Eller betale udbytte til sine aktionærer - noget, han kun har gjort én gang i 1967.

»Det ironiske er, at Warren Buffett ofte investerer i virksomheder, der betaler udbytte, men ikke er villig til at gøre det selv,« siger Nancy Tengler, investeringschef i Tengler Wealth Management, til CNN.

BRANCHENYT
Læs også