Erhverv

Favoriserer ventureinvestorer mænd? Forskere sendte 80.000 iværksættermails for at finde svaret

Selvom techverdenen er spækket til randen af mænd, er venturekapitalister faktisk mere tilbøjelige til at vælge mailpitch fra kvindelige iværksættere, viser ny forskning.

Forskere satte sig for at finde ud af, om venturekapitalfolk har en bias mod kvindelige iværksættere. Foto: Colorbox Foto: Colorbox

Med et Silicon Valley fyldt af mænd er det nemt at mistænke investorerne for at favorisere idéer, som kommer fra mandlige iværksættere.

Men ny forskning viser, at det ikke umiddelbart er tilfældet - i hvert fald når det kommer til idéer pitchet via mail. Overraskende nok er det omvendt kvinderne, de venturefolkene har en marginalt større forkærlighed for, skriver The Economist.

Forskere fra Stanford University og University of British Columbia sendte 80.000 mails til 28.000 venturekapitalinvestorer, hvor de pitchede en af 50 forskellige opdigtede idéer til tech-startups. Halvdelen af de opdigtede afsendere var kvindenavne, mens den anden halvdel fik mandenavne.

Af de emails, der rent faktisk blev besvaret af venturekapitalselskaberne, havde de mandlige pitch en positiv responsrate på 4,1 pct., mens kvindernes pitch havde en på 4,5 pct. - en lille, men statistisk signifikant forskel.

Bias i forhold til idéer pitchet via email er dog kun en lille del af en lang proces, når det kommer til at rejse penge. Her har personlige introduktioner gennem professionelle netværk ofte stor betydning.

BRANCHENYT
Læs også