Erhverv

Norsk spekulant tabte milliarder på væddemål - nu er han tilbage

Norske Einar Aas tabte milliarder på et væddemål i efteråret 2018. Nu er han tilbage i branchen, der slog benene væk under hans formue.

Einar Aas bor uden for den lille norske by Grimstad. Foto: Google Maps.

Den norske storspekulant Einar Aas tabte størstedelen af sin formue på et væddemål på risikable handler med elpriser. Men nu er han tilbage på elmarkedet. Denne gang som analytiker.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge mediet skal Einar Aas fremover arbejde som analytiker for Branden Forvaltning i Arendal.

»Vi kan bekræfte, at Einar Aas har været ansat som analytiker i Branden Forvaltning siden 1. januar. Han vil ikke stå for at rådgive nogle virksomheder,« siger Åsmund Haugsvær, der er bestyrelsesmedlem i Branden, ifølge Dagens Næringsliv.

Selv har Einar Aas ikke yderligere kommentarer om sit nye job.

Einar Aas tjente i mange år enorme summer på spekulativ handel på elmarkedet. Han opbyggede fra bunden en milliardformue og var i flere år den nordmand med den største skattepligtige indkomst.

Det vendte dog for nordmanden i efteråret 2018, hvor et væddemål på elpriser gik grueligt galt.

Einar Aas havde satset nærmest hele sin formue på, at elpriserne i Tyskland og Norden ville nærme sig hinanden i 2019. Men da prisforskellen pludselig steg markant, blev Einar Aas’ tab så stort, at han ikke længere kunne stille flere penge som sikkerhed.

Derfor blev hans portefølje tvangssolgt med et tab på 1,9 mia. kr., og hovedpersonen selv undgik kun med nød og næppe en personlig konkurs.

BRANCHENYT
Læs også