Erhverv

Royal Unibrew udvider direktionen og udskifter finansdirektøren

Lars Vestergaard bliver ny finansdirektør og Lars Jensen bliver i stedet for CFO bryggeriets Chief Operating Officer.

Roylal Univrew udvider sin direktion fra to til tre medlemmer. Foto: Gregers Tycho.

Danmarks næststørste bryggeri, Royal Unibrew, udvider sin direktion fra to til tre medlemmer fra den 1. april.

Lars Jensen, der i dag er bryggeriets finansdirektør (CFO), skifter rolle og bliver i stedet driftschef eller Chief Operating Officer.

Ny finansdirektør bliver Lars Vestergaard (45), der indtil for nylig var finansdirektør i FLSmidth & Co. Han er i dag medlem af bestyrelsen for Royal Unibrew, men træder ud af bestyrelsen med udgangen af marts.

Lars Jensen, der har været ansat i mere end 25 år i Royal Unibrew vil foruden sin nye stilling som COO også fortsat være ansvarlig for bryggeriets M&A-aktiviteter.

Royal Unibrew har gennem årene altid haft en ekstrem strømlinet organisation med blot to medlemmer i direktionen og en tradition for en meget stærk adm. direktør, der har tegnet bryggeriet udadtil.

Sådan var det med forgængeren Henrik Brandt, og det er fortsat med den nuværende koncernchef Hans Savonije.

Men i takt med bryggeriets store succes og vokseværk, har bestyrelsen fundet tiden inde til at styrke den øverste ledelse med yderligere en person.

Royal Unibrew er kendt for at foretage relativt store opkøb, og bryggeriet har været dygtig til hurtigt at få opkøbene integreret og høste store synergieffekter.

Det har også afspejlet sig i aktiekursen, hvor Royal Unibrew-aktien har været en af de bedste investeringer i de seneste 10 år på det danske aktiemarked.

»Med disse ansættelser understreger vi vores forpligtelse til fortsat bæredygtig vækst og vi har tillid til, at disse ansættelser vil styrke vores ledelseskraft yderligere så vi er rustet til de mange skiftende udfordringer og muligheder i fremtiden,« skriver bryggeriet i en pressemeddelelse.

BRANCHENYT
Læs også