Erhverv

Medie: Amazon vil lave din hånd om til et kreditkort

Techgiganten vil ifølge Wall Street Journal koble kreditkortinformationer direkte til din håndflade.

I Amazon Go-butikkerne er der ingen kasser, for dine køb bliver registreret ved hjælp af videokameraer. Som det næste er Amazon ifølge Wall Street Journal ved at udvikle et system, hvor et vink med din håndflade kan fungere som betaling. Foto: AP/Elaine Thompson

Et vink med hånden.

Det er ifølge Wall Street Journals kilder alt, du i fremtiden behøver at gøre, når du vil betale i en fysisk butik, hvis det står til Amazon.

Techgiganten arbejder nemlig på et nyt betalingssystem, som giver kunderne mulighed for at forbinde deres kreditkortoplysninger direkte til deres hænder.

Det siger folk, der er bekendte med projektet, til Wall Street Journal.

Selvom planen stadig er i et tidligt stadie, så er virksomheden angiveligt begyndt at samarbejde med Visa for at teste de nye håndterminaler.

Desuden skulle Amazon have drøftet muligheden med både Mastercard, JP Morgan Chase, Wells Fargo og Synchrony Financial.

Amazon har tidligere søgt om at få patent på et 'non-concact biometric identification system', der indebærer en håndscanner, der kan skabe et billede af en persons håndflade.

Nyheden giver ifølge CNBC et indblik i Amazons idéer om at ændre på den måde, vi handler på i fysiske butikker.

I forvejen har Amazon såkaldte Amazon Go-butikker, der giver mulighed for at foretage indkøb uden at betale ved en kasse, men hvor købene registreres via videokameraer og i en app.

Desuden har virksomheden også stemmebetalingstjenesten Amazon Pay.

Amazon har ikke ønsket at kommentere på historien overfor CNBC.

BRANCHENYT
Læs også