Erhverv

Eksverdensmester: Der er ingen grænser for, hvad Morell kan opnå i ringen

Jeppe Morell er igen taget til Rom for at sparre med den 35-årige eksverdensmester Giovanni De Carolis inden en stor boksekamp. Denne gang har den 30-årige aarhusianske letsværvægter for alvor imponeret sin rutinerede sparringspartner.

»Det her bliver en alvorlig kamp, ingen tvivl om det. Men jeg glæder mig, for det er netop sådanne kampe, jeg har drømt om. Det er da ekstremt motiverende at få muligheden for at slå så godt et navn,« siger Aarhus-bokseren Jeppe Morell inden sit livs kamp mod den montenegrinske bokser Nikola Sjekloca. Foto: Alessandro Eterni

Den garvede promotor Mogens Palle har endnu engang sørget for en stærk modstander til den aarhusianske letsværvægter Jeppe Morell. Det drejer sig nemlig om det højt rangerede verdensnavn Nikola Sjekloca, der med 13 titelkampe på sit cv bestemt ikke er til at spøge med – heller ikke selv om den 42-årige montenegriner rent faktisk har været inaktiv i mere end et år.

For målt på den rutine og de tidligere meritter som henholdsvis både VM- og EM-udfordrer er det en ordentlig montenegrinsk moppedreng, der den 1. februar gæster boksepromotor Mogens Palles VM-boksegalla i Frederiksberg Hallerne. Her bokser han i bestræbelserne på at tilkæmpe sig sin 36. sejr mellem tovene i det, den 85-årige legendariske boksepromotor mener har potentiale til at blive »årets kamp«.

Jeg har så meget at byde på med boksehandsker på lige nu, føler jeg, så jeg kan ikke vente med at vise det i Frederiksberg Hallerne.

Jeppe Morell, bokser

Men, men, men … Den regerende baltiske mester i letsværvægt, den 30-årige Jeppe Morell, lader sig bestemt ikke kue på grund af et ellers skræmmende montenegrinsk cv. For som den aarhusianske letsværvægter påpeger: »Nikola Sjekloca har aldrig mødt Jeppe Morell.«

Morells kvantespring

»Han (Sjekloca, red.) skal passe gevaldigt på, at han ikke ender med at undervurdere mig,« fortsætter en tydeligt selvsikker Jeppe Morell, der virker til at sprudle af selvtillid, uden at det dog forfalder til en ”her kommer jeg”-attitude.

»Der er ingen tvivl om, at han er en mand, der kommer til København for at vinde – men det kommer bare ikke til at ske. Næste lørdag skal jeg nok bevise, at jeg godt kan bide skeer med de store drenge, bare spørg Giovanni (De Carolis, red.). Der er ingen, der kan skræmme mig,« tilføjer aarhusianeren uden en flig af tvivl, netop fordi han med ro i sindet ved, at hans forberedelser og intense sparring med en italiensk eksverdensmester har været i top – og før har båret frugt.

For spørger man Jeppe Morell, er han slet ikke i tvivl om, at han har taget et kvantespring, siden han i sommer blev baltisk mester efter en dramatisk og hårdt tilkæmpet pointsejr over den cubanske bokser Dayron Lester.

Jeppe Morell

Født: Den 24. oktober 1989 i Ringkøbing, opvokset i Tarm

Bopæl: Aarhus

Højde: 187 centimeter

Vægtklasse: Letsværvægt

Træner: Thomas Povlsen

Amatørkarriere: 27 kampe, 22 sejre

Debut som professionel: Den 26. februar mod Jimmy Owensby

Rekordliste: 10-2 (3 KO’s)

Titler: IBF Baltic-mester i letsværvægt siden den 15. juni 2019

Titelkampe: Den 5. januar 2018 (IBF Baltic): Nederlag på TKO (øjenskade) til Sven Fornling. Den 15. juni 2019 (IBF Baltic): Sejr på point over Dayron Lester

Uddannelse: Pædagog

Derudover udfordrer Sarah Mahfoud argentinske Brenda Karen Carabajal om IBF’s interim VM-titel i fjervægt, mens to andre boksere fra Aarhus også skal i aktion, nemlig Victor Ramon og debutanten Adel Younes, der begge også har Thomas Povlsen som træner.

Det samme kunne den tidligere WBA-verdensmester i supermellevægt Giovanni De Carolis konstatere, da de to boksere endnu engang havde overstået en hård sparring i hjertet af Rom, beretter Jeppe Morell.

»Respekt,« lød det således anerkendende fra Giovanni De Carolis, efter at de havde danset et par omgange i ringen, og det er selvsagt ikke hver dag, man som dansk bokser høster et par anerkendende ord fra en international topbokser.

»Han virkede oprigtigt overrasket over, hvor meget jeg havde udviklet mig siden sidst, og spurgte, hvad der var sket? Jeg svarede, at jeg endelig havde sagt mit job op og satset hele butikken på min boksekarriere,« fortæller Jeppe Morell.

»Jeppe har forbedret sig en hel del, siden han sidst var på besøg, og han har virkelig imponeret mig denne gang. Jeppe har potentialet til at blive endnu bedre, det er jeg sikker på. Der er ingen grænser for, hvad han kan opnå i ringen – han er allerede blandt de bedste boksere i Europa,« lyder det fra Giovanni De Carolis, der fremhæver mange aspekter ved Morells boksning, som er blevet meget bedre.

Mentalt overskud

Men især én ting har de seneste 10 dage gjort et stort indtryk på italieneren:

»Jeppe har et kæmpe fighterhjerte. Han frygter intet – hverken i eller uden for ringen.«

Jeppe Morell bedyrer også selv, han aldrig har været bedre.

Kilché eller ej, så skinner Jeppe Morells overskud tydeligt igennem. Han har rykket sig teknisk, på sin bevægelighed, på sin timing i ringen, og overblikket selv i tilspidsede momenter er blevet skærpet, pointerer han.

Men vigtigst af alt har Jeppe Morell ikke længere et ben i hver lejr, og det har givet ham et mentalt overskud, der kan vise sig at blive flere store sejre værd.

»Jeg har glædet mig ubetinget til hver eneste sparring her i Rom. Jeg har så meget at byde på med boksehandsker på lige nu, føler jeg, så jeg kan ikke vente med at vise det i Frederiksberg Hallerne,« siger Jeppe Morell.

I 10 dage har han sparret med Giovanni De Carolis, der netop er udpeget som officiel EM-udfordrer, og om knap en uge træder han op i ringen til sit livs kamp mod Nikola Sjekloca, der tidligere har mødt nogle af verdens bedste boksere, heriblandt Callum Smith og Anthony Yarde.

Montenegrineren har kun tabt knebent på point til selveste Arthur Abraham i en VM-kamp om WBO-titlen. Med kampen i København genindtræder Sjekloca som nummer 31 i verden i letsværvægt ifølge BoxRec – en eventuel dansk sejr til Jeppe Morell kan med andre ord udløse så mange point, at aarhusianeren kan blive løftet op i verdenseliten.

BRANCHENYT
Læs også