Erhverv

Trykkerifirmaet Rosendahls er blevet solgt

Barnebarnet til stifteren har sluppet familiens livsværk. Den nye ejer er en af Danmarks ældste virksomheder.

Rosendahls blev stiftet i 1902 i en kælder i Esbjerg. I dag har virksomheden fem afdelinger rundt om i landet, en omsætning på over 200 mio. kr. og cirka 150 ansatte. konkurrence. Foto: Rosendahls

Den over 100 år gamle hidtil familieejede koncern Rosendahls, der er én af de største aktører på det grafiske marked i Danmark, er blevet solgt.

Det skriver JydskeVestkysten.

Direktør Palle Rosendahl, der er tredje generation, har afhændet familiens livsværk til Stibo Complete - Skandinaviens største grafiske virksomhed.

»Der er tale om overvejelser, der er stået på igennem længere tid, og de har været båret frem af det faktum, at branchen er presset og under konsolidering. Vi har jo gennem årene forsøgt at skabe vækst via opkøb, men der er efterhånden ikke flere muligheder tilbage,« siger Palle Rosendahl til JydskeVestkysten.

Han er 65 år gammel, og hans børn har ikke ønsket at overtage driften af familieforetagendet.

Rosendahls blev stiftet i 1902 i en kælder i Esbjerg. I dag har virksomheden fire afdelinger rundt om i landet, en omsætning på over 200 mio. kr. og cirka 150 ansatte.

Men økonomien i virksomheden har til tider været under pres, bl.a. på grund af hård konkurrence. Derfor har Rosendahls været gennem en turnaround, som indebar en stor investering i mere effektiv produktion og en tilpasning af medarbejderstaben.

Den nye ejer af Rosendahls, Stibo Complete, er faktisk en af Danmarks ældste virksomheder. Den blev grundlagt i 1794 som Aarhus Stiftsbogtrykkerie og har i dag aktiviteter inden for både trykkeri, grafik og software.

Hvor meget Stibo har betalt for at overtage Rosendahls oplyser parterne ikke, skriver JydskeVestkysten.

BRANCHENYT
Læs også