Erhverv

Sushikæde med rod i regnskabet - glemte at betale til tiden

Restaurantkæden Karma Sushi træder ud af 2019 med første millionoverskud i årevis, men også en overtrædelse af skatteloven, viser seneste regnskab.

Morten Hansson har gennem moderselskabet Kuyashii både Karma Sushi og den mexicanske kæde Vaca. Foto: Morten Lau-Nielsen

De seneste to år har været hårde for restaurantkæden Karma Sushi, men nu ser det ud til, at skuden er ved at vende. Og kædens ejer og adm. direktør, Morten Hansson, er pænt tilfreds.

»Jeg er rigtig glad for og stolt af det, vi har opnået. Jeg synes, at vi har lavet en rigtig flot turnaround,« siger han.

Sushikædens seneste regnskab for 2019 viser et pænt overskud på 1,7 mio. kr. I et år, som ledelsen selv har beskrevet som et oprydningsår.

»Der har været truffet nogle hårde, men nødvendige beslutninger og afskedigelser. Der har været nogle uheldige omstændigheder, bl.a. en brat lukning af forretningen Karma i Kødbyen og et par enkelte nøglepersoner, som har været dyrt bekendtskab for forretningen,« skriver selskabet i regnskabet.

Karma Sushi har i øvrigt haft flere revisorskift i løbet af året, hvilket ifølge Morten Hansson har resulteret i en smule rod i regnskaberne. Sushikæden har nemlig, ifølge sin revisor, overtrådt både moms- og skatteloven i seneste regnskabsår. Ifølge revisoren har Karma Sushi undladt at indbetale skat og at indberette og indbetale moms rettidigt.

»Vi har skiftet revisorer et par gange sidste år og derfor glemt at betale til tiden - ligesom man kan komme til med en elregning. Det betyder heldigvis ikke andet, end at der kommer lidt renter på fremadrettet,« forklarer Morten Hansson.

Morten Hansson stiftede Karma Sushi i 2013 og fungerede som adm. direktør indtil oktober 2016. Herefter overtog hans bror Kasper Hansson, indtil Morten Hansson igen tog over i 2018.

Han startede anden runde som direktør med at fyre hele ledelsen. Dengang fortalte han Fødevarewatch, at det var fordi, at han ville have en ny retning i forhold til salg og markedsføring.

Samme år havde Karma Sushi et underskud på 2 mio. kr., og kæden begyndte at lukke restauranter. I dag har kæden fem restauranter tilbage i hhv. København, Aarhus, Aalborg og Frederikshavn.

Morten Hansson ejer også den mexikanske kæde Vaca, der har restauranter i både København, Aalborg og Aarhus.

Begge kæder hører under moderselskabet Kuyashii, som Morten Hansson ejer 95. pct. af. De resterende 5 pct. ejes af broderen Kasper Hansson.

Læs også