Erhverv

Vestas og DSV indgår milliardaftale

Vindmøllegiganten Vestas og transportgiganten DSV har indgået et partnerskab, der årligt vil løbe op i et milliardbeløb. Det drejer sig om at få flyttet varer, komponenter og råvarer for Vestas.

Vestas får nu DSV til at stå for vindmøllekoncernens fragt. PR-foto: Vestas

Transportgiganten DSV Panalpina har fået en mere end almindelig attraktiv milliardordre: At stå for vindmøllekoncernen Vestas’ generelle fragt og transport både i form af råvarer og komponenter ind til Vestas og færdige vindmølleprodukter ud af Vestas.

»Kombineret med den voksende størrelse af vindturbiner gør den globale efterspørgsel efter vindenergi logistikken og transporten mere kompliceret, og vi er derfor nødt til at skalere vores forretning effektivt,« forklarer Henrik Andersen, koncernchef i Vestas.

Ifølge Dagbladet Børsen vil aftalen løbe op i et årligt milliardbeløb.

Transport er en af de største udgiftsposter i Vestas og derfor et af de steder, hvor en tæt strategisk alliance giver mest pote. Vindmøllekoncernen har omkring en halv mio. indgående leverancer hvert år og bruger flere end 900 skibe.

DSV tilføjer dog, at aftalen ikke forventes at få ”materiel indflydelse” på transportselskabets driftsresultat eller cashflow i 2020.

»Vindenergi er en højvækst og højest kompleks global industri, og vi glæder os til yderligere at udvide vores position i dette marked,« udtaler Jens Bjørn Andersen, adm. direktør i DSV Panalpina.

I partnerskabet indgår også en fælles ambition om at reducere og fjerne CO2-udledning relateret til transport og logistik.

Partnerskabet går i gang med det samme og løber over tre år - med mulighed for en toårig forlængelse.

Partnerskabet omfatter ikke den udgående transport, der har at gøre med Vestas’ service business.

DSV Panalpina, som er resultatet af en fusion i 2019 mellem danske DSV og schweiziske Panalpina, har 60.000 ansatte i flere end 90 lande.

Vestas har 25.000 ansatte og opererer i 80 lande.

BRANCHENYT
Læs også