Gorrissen Federspiel tilknytter Lars Løkke Rasmussen som rådgiver

Advokatfirmaet Gorrissen Federspiel og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen indgår aftale om et samarbejde.

Foto: Ernst van Norde

Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen skal være rådgiver i et af landets største advokatfirmaer, Gorrissen Federspiel. Den 15. april starter han i en "deltidstilknytning" som såkaldt senior special advisor ved advokatfirmaet.

Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

”Vi oplever, at mange af vores klienters hverdag bliver stadig mere kompleks. Store virksomheder forventes i stigende grad at tage samfundsansvar ud over deres kerneforretning, og geopolitiske og internationale strømninger kan ændre deres verden fra den ene dag til den anden. Skiftende samfundsforhold påvirker deres strategiske råderum og beslutningsprocesser i højere grad i dag end tidligere, og det har også stor indvirkning på deres juridiske ageren,” fortæller Martin André Dittmer, Managing Partner hos Gorrissen Federspiel og tilføjer:

”Dygtige advokater er trusted advisors. Vi kender vores klienters forretning og vi skal forstå, hvordan den omkringliggende kontekst påvirker dem. Det gælder også den samfundspolitiske og ikke mindst geopolitiske kontekst – og her ser vi Lars Løkke Rasmussen bidrage med en indsigt i danske samfundsforhold og et udsyn i verden, der er med til at styrke os som advokatfirma.”

Med aftalen skal Lars Løkke Rasmussen indgå på deltid som selvstændig rådgiver i advokatfirmaets samlede juridiske rådgivning.

Den tidligere statsminister siger til Børsen i et større dobbeltinterview, at han rakte ud til advokatfirmaet kort før jul, og at han glæder sig til at komme i aktion.

"Jeg har en grundlæggende virketrang. Jeg har et eller andet sted haft en slags pause i forhold til den normale arbejdsrytme, jeg har haft i mit liv. Så jeg glæder mig til at få hænderne op af lommerne," siger Lars Løkke Rasmussen til Børsen.

Samtidig oplyser han, at han agter han at fortsætte i Folketinget for Venstre og bibeholde sin nuværende plads i Det Udenrigspolitiske Nævn. Venstremanden agter også at stille op til næste folketingsvalg, fortæller han.

Læs også
Top job