Erhverv

H&M-formand går af efter 20 år

Stefan Persson, der har været bestyrelsesformand for den svenske modegigant i 20 år, stiller ikke op til genvalg i koncernen.

Karl-Johan Persson, der er barnebarn af H&M-stifteren Erling Persson, skal efter planen overtage som bestyrelsesformand i virksomheden. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter to årtier skal der nu ske et ledelsesskift i den verdensomspændende modevirksomhed H&M.

Det står klart, efter at bestyrelsesformanden, Stefan Persson, har meddelt, at han agter at give posten videre til sin søn, Karl-Johan Persson. Det skriver Dagens Industri.

Den 72-årige milliardær mener selv, at det er naturligt, at han nu giver formandsposten videre til sønnen, som indtil nu har været adm. direktør i koncernen.

»Det er en naturlig forandring, at jeg efter mere end 20 år som bestyrelsesformand giver posten videre til Karl-Johan, som har været adm. direktør i snart 10 år. Jeg kommer til at være lige så engageret som tidligere, men ud fra en anden position end den jeg har i dag,« udtaler Stefan Persson i pressemeddelelsen.

Det var Stefan Perssons far, Erling, der grundlagde H&M tilbage i 1947. Stefan Persson har ifølge Forbes en estimeret formue på 18 mia. dollars - eller 122 mia. kr - og er dermed Sveriges rigeste person. På verdensplan rangerer han i øjeblikket som den 72. rigeste person.

Helena Helmersson, som tidligere har haft stillingen som selskabets driftsdirektør, overtager rollen som adm. direktør efter Karl-Johan Persson. Den rolleændring ser Karl-Johan Persson frem til med optimisme.

»Jeg er meget stolt af det fremragende arbejde, som vores kolleger har gjort over årene og det faktum, at vi sammen har lagt fundamentet for en lys fremtid. Jeg er rolig omkring at give rollen videre til Helena, som er en erfaren og god leder, der legemliggør vores værdier. Helena vil fortsætte med at arbejde på planen, vi har vedtaget for 2020 og fremadrettet,« siger han.

H&M kom ud med et driftsresultat på knap 3,75 mia. kroner, hvilket var højere end analytikernes forventede resultat på 3,3 mia. kroner, skriver E24.no.

BRANCHENYT
Læs også