Erhverv

Vendte Struer ryggen - nu er han strøget til tops i København

Overblik: Fire måneder efter at Henrik Clausen valgte at stoppe som B&O-topchef, er han hyret af TDC-ejerne som ny topchef. Få overblikket på 2 minutter.

Henrik Clausen er tredje topchef i TDC, siden telegiganten i juli 2018 blev opkøbt af PFA, PKA, ATP og den australske investeringsbank Macquarie. 56-årige Henrik Clausen har en fortid som bl.a. topchef i Telenor Danmark og senest B&O. Foto: Casper Holmenlund Christensen.

Tidligere topchef i Telenor Danmark Henrik Clausen er tilbage i telebranchen som ny topchef i TDC, efter at han ud af det blå stoppede som B&O-chef i oktober sidste år.

1. Fortiden. 56-årige Henrik Clausen har været med på den danske telerejse helt tilbage fra de glade Cybercity-dage omkring årtusindeskiftet. Efter at Cybercity blev opslugt af Telenor strøg den karismatiske og velformulerede telechef direkte til tops som ny topchef i Danmarks næststørste telekoncern. Her var han i fem år, inden Telenor-koncernens norske topledelse satsede stort på Henrik Clausen og sendte ham til Malaysia for at trimme vækstselskabet DiGi. Efter seks år under de asisatiske himmelstrøg vendte Henrik Clausen og familien hjem i sommeren 2016, da Clausen skiftede spor og blev ansat som ny topchef i skrantende B&O...

BRANCHENYT
Læs også