Erhverv

SAS aflyser alle fly til Kina resten af februar

Som følge af coronavirussen har SAS valgt at aflyse alle flyafgange til Shanghai og Beijing frem til slutningen af februar.

SAS aflyser nu alle fly til Kina resten af februar som følge af coronavirussen Arkivfoto: Jens Dresling.

Flyselskabet SAS suspenderer alle flyvninger til Kina frem til udgangen af februar.

SAS havde i forvejen suspenderet alle flyvninger til Kina frem til den 9. februar, men SAS oplyser tirsdag, at suspenderingen nu bliver forlænget måneden ud som følge af udbruddet af coronavirus i Kina.

De suspenderede ruter omfatter alle flyvninger til storbyerne Shanghai og Beijing. Flyselskabets rute til Hongkong er ikke omfattet af aflysningerne og vil derfor fortsætte med at blive betjent på normal vis.

»Sikkerheden for vores passagerer og medarbejdere er altid vores højeste prioritet. På grund af situationen i Kina har SAS besluttet at forlænge perioden for at suspenderede flyvninger, til og fra Shanghai og Beijing, indtil 29. februar,« skriver SAS i meddelelsen.

Salget af flybilletter til og fra Shanghai og Beijing vil desuden være lukket frem til den 15. marts, oplyser selskabet.

Dermed følger SAS efter Star Alliance-partner Lufthansa. Den tyske luftfartsgigant havde ligeledes suspenderet alle flyvninger til Kina frem til den 9. februar, men mandag eftermiddag valgte Lufthansa at forlængere suspenderingen frem til udgangen af februar.

Coronavirussen har foreløbig kostet 425 personer livet i Kina, mens mere end 20.000 er smittet. Den smitsomme virus har indtil videre bredt sig til mindst 24 andre lande.

BRANCHENYT
Læs også