Erhverv
BREAKING

Lufthavnsvagterne i Københavns Lufthavn genoptager arbejdet

Lufthavnsvagterne i Kastrup nedlagde fra morgenstunden arbejdet. Et ukendt antal passagerer har misset deres fly

Arkivfoto: Jacob Ehrbahn

Personalet i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn er ved at genoptage arbejdet efter en arbejdsnedlæggelse onsdag.

Det oplyser Lars Lemche, der er talsmand for lufthavnen, til Ritzau.

Lidt efter klokken 10 oplyser han, at de medarbejdere, som tidligere onsdag nedlagde arbejdet i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn, er ved at vende tilbage til deres poster.

Lufthavnen forventer at have en normal drift inden klokken 11, skriver Ritzau.

»Der vil fortsat være lange køer og forsinkelser i flere timer frem,« siger Lars Lemche.

Københavns Lufthavn er bekendt med, at passagerer har misset deres fly på grund af arbejdsnedlæggelsen. Lufthavnen ved ikke, hvor mange det drejer sig om, siger Lars Lemche.

Lufthavnsvagterne i Københavns Lufthavn i Kastrup nedlagde tidligere i dag arbejdet. Nedlæggelsen skete på baggrund af, at 12 personer er blevet fyret, hvilket, ifølge vagtpersonalet, er sket på usagligt grundlag.

Nedlæggelsen førte til lange køer ud fra security, hvor kun ét spor var åbent i sikkerhedskontrollen. Til sammenligning er der på en almindelig morgen et tocifret antal spor åbent til at tage sig af de mange rejsende.

Pressechef for Københavns Lufthavn, Kenni Leth, kalder over for Finans arbejdsnedlæggelsen for overenskomststridig, men vil ikke kommentere yderligere på konflikten med fagforeningen.

Han fortæller, at man skal have tålmodighed, hvis man skal ud at flyve i løbet af i dag, da der i øjeblikket er store forsinkelser, og det kan forventes, at nogle passagerer vil misse deres afgange.

»Vi beklager selvfølgelig de gener, som arbejdsnedlæggelsen betyder for vores passagerer, og vi opfordrer til, at man holder sig orienteret på vores hjemmeside, hvor vi kommer med løbende information om forsinkelser,« slutter Kenni Leth.

BRANCHENYT
Læs også