Erhverv

På Klims gamle møbelfabrik viderefører 20 lokale håndværkere 90-års designtradition

Den nordjyske møbelfabrik Klim Furniture har snedkereret møbler i den lille by af samme navn i 90 år. I dag kan håndværkerne dog koncentrere sig om detaljerne, mens moderne maskiner tager sig af "rugbrødsarbejdet".

Alt samles og monteres i hånden på fabrikken i Klim, ligesom fineren viderebehandles med f.eks. olie, bejdse eller lak, så man opnår en så flot finish som muligt. Foto: PR Blandt nyhederne er reolmodulsystemet Wallbox, som er designet af Hans-Henrik Hansen. Det fås i seks forskellige moduler, som kan sammensættes på kryds og tværs, samt som et reolsystem. Foto: PR Alt samles og monteres i hånden på fabrikken i Klim, ligesom fineren viderebehandles med f.eks. olie, bejdse eller lak, så man opnår en så flot finish som muligt. Foto: PR Chinaboard er et slags moderne chatol på høje ben med to låger. Det er designet af Hans-Henrik Hansen, har en midtersprosse og fire løse hylder. Foto: PR

Langt oppe i Nordjylland – mellem Hanstholm og Blokhus og tæt på både Kattegat og Jammerbugten – ligger en lille møbelfabrik i landsbyen Klim.

Fabriksbygningen ligger tilbagetrukket fra landevejen og gør ikke meget væsen af sig udefra, så på en halvmørk eftermiddag er det ikke svært at komme til at overse den og køre forbi. Store skilte, panoramavinduer og ”bling bling” er der ikke noget af, tværtimod ser den hvidpudsede bygning ganske uprætentiøs ud i det vindblæste, rå landskab. ..

Læs også
Top job