Erhverv

Watch Medier forsøger nu at sparke døren ind til Tyskland og Norge

JP/Politikens nicheforretning etablerer i løbet af foråret selvstændige redaktioner i Frankfurt og Oslo.

En stribe ministre har gennem årene trykket på knappen og indviet Watch Mediers forskellige sites. Her ses tidligere erhvervsminister Rasmus Jarlov (tv.) sammen med adm. direktør Anders Heering umiddelbart efter strømtilførslen til det erhvervspolitiske site PolicyWatch. Foto: Niels Hougaard

Oven på lanceringen af ikke færre end 13 erhvervssites herhjemme udvider Watch Medier nu sin succesfulde nicheforretning til Tyskland og Norge.

I løbet af foråret 2020 etablerer mediehuset selvstændige redaktioner i Frankfurt og Oslo med en ambition om at udbrede sit abonnementsbaserede nyhedskoncept til et langt større marked end det danske.

I første omgang kaster Watch Medier sin kærlighed på den tyske og norske finanssektor via lanceringen af henholdsvis FinanzBusiness og FinansWatch, der med det lokale afsæt skal dække bankerne på en uafhængig, kritisk og fair vis henvendt til en professionel læserskare.

Af samme grund har mediehuset allieret sig med erfarne chefredaktører i form af den 50-årige Erhard Krasny og den 45-årige Magnus Eidem. Førstnævnte kommer fra en stilling som leder af Bloombergs tysksprogede redaktion, mens sidstnævnte har sat sit præg på Dagens Næringsliv.

I Danmark har det typisk taget de forskellige erhvervssites tre år at nå breakeven, hvad enten Watch Medier har sat sig for at dække medicinalbranchen, fødevareindustrien, advokatsektoren eller noget helt fjerde indgående. Det kan dog sagtens komme til at tage længere tid i Tyskland og Norge, lyder det fra adm. direktør Anders Heering.

»Men så længe vi kan se den rigtige udvikling, vil vi være meget tålmodige. For vi er udmærket klar over, at det ikke er nemt at erobre nye markeder,« siger Anders Heering om den tocifrede millioninvestering og hidtil største satsning.

Watch Medier ejes af JP/Politikens Hus og leverede i sit seneste regnskabsår et overskud på 5,6 mio. kr. Succesen betyder samtidig, at nicheforretningen nu råder over en af landets største erhvervsredaktioner med omtrent 100 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Christiansborg, Bruxelles, New York og altså snart Frankfurt og Oslo.

»Watch Medier har bevist, at der er et stort og betalingsvilligt publikum til erhvervsjournalistik af højeste kvalitet. Vi er slet ikke færdige med at vokse i Danmark, men har tiltro til, at formlen også virker på andre markeder,« forklarer Stig Ørskov, adm. direktør for JP/Politikens Hus og formand for Watch Medier.

BRANCHENYT
Læs også