Erhverv

Spydig Elon Musk kalder Bill Gates for »uimponerende«

Milliardæren Bill Gates har valgt Porsche frem for Tesla, og det har fået Elon Musk til tasterne. Igen.

Tesla-stifter Elon Musk. Foto: AP Photo/Refugio Ruiz.

Bill Gates har købt en elektrisk Porsche. Ikke en Tesla. Og dét har fået topchef og Tesla-stifter Elon Musk til at reagere temmelig spydigt.

Mangemilliardæren Bill Gates har købt en Porsche Taycan, afslørede han for nylig i et interview. Det fik en Tesla-entusiast til at skrive på Twitter, at han var »skuffet« og frygtede, at andre ville vælge i Bill Gates eksempel, »fordi han er en rigtig klog fyr.«

Det affødte følgende kommentar fra Elon Musk:

»Mine samtaler med Gates har for at være ærlig været uimponerende.«

Den 64-årige Bill Gates siger i interviewet at elektriske biler sakker bagud, når man måler rækkevide sammenlignet med benzinbiler, men også at elbiler er »en af de vigtigste faktorer«, når det handler om miljøvenlige alternativer.

Han siger også, at Tesla har været med til at drive udviklingen af elektriske biler ned, men at han ikke har valgt at købe en fra selskabet alligevel.

»Jeg har lige fået en Porsche TAycan. Jeg må sige, at det er en bil i den dyre ende, men den er meget, meget cool. Det er min første elektriske bil, og jeg nyder den meget.«

Elon Musks kommentar om Bill Gates på Twitter er ikke første gang han ytrer sig om en af sine kolleger i universet af teknologi-topchefer.

I 2017 udfordrede Elon Musk Facebook-stifter Mark Zuckerbergs optimisme omkring kunstig intelligens og skrev ved den anledning Zuckerbergs »forståelse af emnet er begrænset.«

Aktierne i Tesla stiger mere end 5 pct. tirsdag efter at tre aktieanalytikere ifølge Dow Jones Newswire har hævet kursmålet på selskabet.

Siden oktober er aktierne i bilproducenten tredoblet og tidligere i februar nåede selskabet sin foreløbige højeste lukkekurs, nemlig 887 dollar pr. aktie.

BRANCHENYT
Læs også