Erhverv

Nyt underskud i Jay-Z's streamingtjeneste

På trods af indtjeningsvækst i det seneste regnskabsår, taber Tidals moderselskab stadig penge.

Jay-Z er den første rapper i verdenshistorien, der kan kalde sig dollarmilliardær. Det skete, da Forbes i juni i år vurderede ham til at være god for en milliard dollar.. Foto: Scott Roth, AP

Hip-hop kunstneren Jay-Z med det borgerlige navn Shawn Carter kan endnu engang notere et underskud i sin streamingtjeneste Tidal.

Det seneste årsregnskab fra moderselskabet Project Panther Bidco viser et resultat før skat på minus 37,6 mio. dollar i 2018.

Dermed har der udelukkende været tab i Project Panther Bidco i de tre fulde år, der er gået, siden selskabet købte Tidal, der før hed Wimp af norske udviklere i 2015.

Alt peger dog ikke i negativ retning for Jay-Z’s musiktjeneste.

Flere amerikanske medier, beskriver, at omsætningen i Project Panther Bidco voksede med 26 pct. til 147,6 mio. dollar fra 2017 til 2018, mens tabet efter skat er faldet fra 40,3 mio. dollar til 36,9 mio. dollar.

Egenkapitalen var med udgangen af 2018 dog negativ - nemlig minus 30,3 mio. dollar.

Af regnskabet fremgår det også, at aktionærerne i selskabet har aftalt at indskyde yderligere kapital, hvis uforudsete omstændigheder kræver det, skriver norske Dagens Næringsliv.

Jay-Z købte streamingtjenestens moderselskab Aspiro for 56 mio. dollar i 2015. Project Panther Bidco, som er registeret i Storbritannien har ifølge årsrapporten 238 ansatte med udgangen af 2018.

I maj 2018 kom det frem at Beyoncé og Kanye Wests lyttertal var manipulerede, og at hele 320 mio. falske afspillinger var lagt til kunstnerens reelle lyttertal. Beyoncé er gift med Jay-Z og ligesom Kanye West medejer af Tidal.

Anklagerne om fusk, som blev tilvejebragt af Dagens Næringsliv, fik det norske Økokrim til at gå ind i sagen.

Tidal og Jay Z har hele tiden nægtet anklager om svindel.

BRANCHENYT
Læs også