Erhverv

MT Højgaard leverer driftsresultat på 83 mio. kr.

Omsætningen landede på knap 7 mia. kr. som svarer til selskabets egen forventning - I 2020 ventes et overskud på 125 mio. kr.

MT Højgaard er i gang med en længere proces for at få styrket indtjeningen. Koncernen skal blandt andet helt have elimineret tidligere tiders tabsgivende kontrakter. Foto: Martin Dam Kristensen.

MT Højgaard fik vendt rundt på koncernen i 2019. Driftsoverskuddet blev på 83 mio. kr. mod et minus året før på 547 mio. kr.

Koncernen forventer en yderligere forbedring i 2020, skriver MT Højgaard Holding i sin regnskabsmeddelelse.

I år regner MTH med, at kunne præsentere et driftsoverskud på omkring 125 mio. kr.

Holdingselskabet er moderselskab for hele MT Højgaard koncernen.

Dermed er det lykkes for koncernen at få nedbragt projekter med lav lønsomhed.

»De altoverskyggende mål i 2019 var at genoprette den operationelle drift i MT Højgaard og sikre fortsat fremdrift i Enemærke & Petersen, Scandi Byg og Ajos. Disse virksomheder forbedrede sig og skabte solide resultater, og vi er også godt på vej til at vende udviklingen i MT Højgaard, udtaler adm. direktør og koncernchef Morten Hansen fra MT Højgaard.

Hovedprioriteten i 2020 er at hæve indtjeningen i MT Højgaard og skabe grundlaget for yderligere forbedringer af lønsomheden fremover i koncernen.

»Optimeringen er ikke slut, men MT Højgaard vinder og eksekverer sundere projekter og har i dag en sund ordrebog. Og med efterårets paradigmeskifte, hvor vi organiserede os på en ny måde med projekterne i centrum og nedlagde 130-140 funktionærstillinger, tog vi et væsentligt skridt mod at skabe et slankere og overskudsgivende MT Højgaard, siger Morten Hansen.

For første gang i fire år kunne MT Højgaard Holding også præstere et overskud både før og efter skat. Før skat nåede koncernen i 2019 et overskud på 94 mio. kr. og efter skat landede det på 66 mio. kr.

Senest koncernen havde et overskud efter skat var i 2015 på 103 mio. kr. I de følgende år er det sammenlagt blevet til underskud på 341 mio. kr. efter skat - indtil vendingen i 2019.

Ordreindgangen blev på 6,9 mia. kr. i 2019, hvilket er en spids lavere end året før.

Der er dog stadig et stykke vej til en stabil høj driftsmarginal. Den blev på 0,7 pct. i 2019.

I strategiplanen frem mod 2022 har koncernen et mål om en overskudsgrad på 4 pct.

BRANCHENYT
Læs også