Erhverv

STG venter i 2020 en vækst i EBITDA på 3 pct.

Foto: Gorm Branderup Foto: Gorm Branderup

Et faldende salg af håndrullede cigarer var med til at tynge omsætningen hos Scandinavian Tobacco Group (STG) sidste år, hvor et øget fokus på selskabets omkostningsstruktur omvendt var med til at løfte driftsindtjeningen.

For hele 2019 endte omsætningen dog med en lille stigning til 6870 mio. kr. fra 6718 mio. kr. året forinden, og det svarer til en vækst på 2,3 pct.

Den organiske vækst var dog negativ sidste år, hvor omsætningen faldt med 2,6 pct. på organisk basis, fremgår det af regnskabet fra STG torsdag morgen.

Driftsoverskuddet før skat, renter samt af- og nedskrivninger (EBITDA) før særlige poster tog et hop på 16 pct. sidste år til 1513 mio. kr. Ifølge tobakskoncernen var det især et transformationsprogram, der går under navnet Fuelling the Growth, som bidrog til at forbedre indtjeningen.

- I 2019 leverede vi en stærk finansiel præstation på tværs af vores fire divisioner med en organisk EBITDA-vækst på 7,1 pct. og frie pengestrømme før virksomhedskøb på 1187 mio. kr.

- I løbet af året tog vi også betydelige skridt i etableringen af fremtidens Scandinavian Tobacco Group med offentliggørelsen af vores største virksomhedskøb i nyere tid - Royal Agio Cigars - og ved at accelerere implementeringen af vores transformationsprogram Fuelling the Growth, siger Niels Frederiksen, der er administrerende direktør hos STG, i torsdagens regnskab.

BRANCHENYT
Læs også