Erhverv

Verdens største af sin slags: Dansk motionskæde skifter navn

Crossfit Copenhagen laver nu sit eget træningskoncept og skifter i den forbindelse navn.

Crossfit Copenhagen gør nu op sit ophav og skifter navn. Foto: Crossfit Copenhagen

Crossfit Copenhagen er de seneste år blevet blandt Danmarks største motionskæder med 26 centre landet over. Samtidig er Crossfit Copenhagen blevet verdens største crossfit-kæde.

Men nu har Crossfit Copenhagen besluttet at gøre op med sit ophav. Crossfit Copenhagen skifter nemlig navn til Arca den 30. marts, og i den forbindelse er det derfor også slut med at sige, at man dyrker crossfit i kædens 26 centre i Danmark og det ene i Tyskland.

Det fortæller Klaus Vesti, medstifter af og adm. direktør i Crossfit Copenhagen, der altså snart hedder Arca.

»Vi har gennem de seneste 12 år skabt et helt unikt produkt. Der er ingen, der tilbyder det samme som os. Og det er derfor, vi skifter navn. Fordi vi nu er klar til at tage fuldt ejerskab på vores koncept,« siger han i en pressemeddelelse.

Crossfit er en varemærkebeskyttet træningsform, og den form for træning vil Arca altså ikke længere tilbyde sine tusindvis af medlemmer. I stedet vil Arca nu tilbyde sin egen form for træning, der minder om crossfit, bare under sit eget brand og navn.

»Man kan sige, at vi opfinder vores egen hylde – for der er ingen, der laver det samme som os,« siger Klaus Vesti, der har planer om at åbne flere centre i København og Hamborg.

Han åbnede sammen med Andreas Bang Crossfit Copenhagens første center i 2008 i en forladt kirke på Nørrebro. De to ejer og driver i øvrigt fortsat kæden.

Siden har Crossfit Copenhagen som ingen andre i Danmark, og måske endda verden, formået at omfavne den bølge af succes, motionsformen crossfit har redet på.

Det har ført til pæne resultater i selskabet bag Crossfit Copenhagen, der senest kom ud af 2018 med et overskud efter skat på 7,9 mio. kr.

De seneste fem år har Crossfit Copenhagen sammenlagt tjent omkring 20 mio. kr.

Da Finans for to år siden talte med Klaus Vesti om den pæne udvikling, var han umiddelbart ikke afvisende over for et muligt salg af virksomheden.

Nu afviser han dog, at navneskiftet til Arca har noget med et potentielt salg af virksomheden at gøre.

For Crossfit Copenhagens medlemmer betyder navneskiftet til Arca opgradering af de forskellige centre, en ny app og en ny hjemmeside. Til gengæld indrømmer Crossfit Copenhagen på sin hjemmeside, at det bliver »lidt mere besværligt end før« for kædens medlemmer at deltage i de såkaldte Opens. Det er det første stadie på vejen mod VM i crossfit.

Arca vil i stedet satse på at lave sine egne konkurrencer.

Læs også