Erhverv

Topchef for kemigigant: Vi er ikke tilfredse med vores resultater

I 2019 havde BASF et salg på 59,12 mia. euro mod 60,22 mia. euro året forinden. Det største salg i selskabet stod forretningsområdet for overfladeteknologi for med en omsætning på 13,14 mia. dollar.  Foto: Uwe Anspach/picture-alliance/dpa/AP

Den tyske kemikoncern BASF fik flere udfordringer end ventet i 2019, hvilket betød et fald i selskabets driftsresultat.

Selskabet kom ud af 2019 med et driftsresultatet (EBIT) før særlige poster på 4,54 mia. euro., hvilket er et fald på 27,8 pct. i forhold til i 2018, hvor driftsoverskuddet endte på 6,28 mia. euro.

Det skriver selskabet i sit regnskab, der er offentliggjort fredag morgen.

Kemikoncernen - som Bloomberg News kalder verdens største kemiske producent - skriver, at flere uventede hændelser i branchen og på det globale marked gjorde, at 2019 blev et år med store udfordringer.

- I modsætning til vores forventninger i begyndelsen af året blev det økonomiske klima endnu svagere i 2019. Handelskonflikter, politisk usikkerhed og mærkbar lavere efterspørgsel fra vores nøglekunde-industrier - især bilindustrien - kunne mærkes i vores forretning, siger administrerende direktør Martin Brudermüller i regnskabet.

- Prisfaldet på råvarer til vores kemi- og materialesegmenter var betydelig stejlere end forudsigelserne. Derfor blev vi i juli nød til at nedjustere vores forventninger til indtjeningen. Det var bittert. Som følge heraf er vi ikke tilfredse med vores resultater, fortsætter direktøren.

I 2019 havde BASF et salg på 59,12 mia. euro mod 60,22 mia. euro året forinden. Det største salg i selskabet stod forretningsområdet for overfladeteknologi for med en omsætning på 13,14 mia. dollar.

I 2020 forventer selskabet, at den globale vækst vil blive sat væsentligt tilbage som følge af usikkerheden omkring coronavirusset.

Derfor anslår kemiselskabet, at salget ender nogenlunde som i 2019 på 60-63 mia. euro. Driftsresultat (EBIT) før specielle poster ses lande på 4,2 - 4,8 mia. euro.

BASF's fremtidsplaner ligger specielt i Asien, hvor selskabet vil investere i Kina, som det forventer, vil stå for to tredjedele af væksten i kemisk produktion i 2030.

BRANCHENYT
Læs også