Erhverv

Verdens rigeste mistede 3 billioner på en uge

Coronavirus har kostet verdens investorer en hel del penge og den seneste uge har været den værste siden 2008 for investorer.

I denne uge oplevede Wall Street den værste uge sidn finanskrisen 2008. Foto: Scott Heins // Ritzau Scanpix

444 milliarder dollars, der svarer til 3 billioner danske kroner.

Så meget er den samlede formue skrumpet for de 500 rigeste mennesker verden.

Det skriver Bloomberg.

Markeder har den seneste tid været rystet på grund af coronavirussen Covid-19, der spreder sig verden over. Og efter nye kursfald fredag, har USA’s aktiemarked oplevet den værste uge siden 2008, hvor den globale finanskrise raserede.

Og det er netop bekymringer for de økonomiske konsekvenser af virussen, der udøser de store kursfald.

Det toneangivende S&P 500-indeks er i løbet af ugen faldet med over 11 procent, mens Dow Jones-indekset har mistet over 12 procent i værdi.

Verdens tre rigeste personer, der tæller administrerende direktør for Amazon, Jeff Bezos, Microsoft-grundlægger Bill Gates og administrerende direktør og formand for LMVH, Bernard Arnault, kunne se et tab på 30 milliarder dollars (203 mia. kr.) i deres samlede formue.

Også flere virksomheder har nedjusteret deres forventninger som følge af virussen, der har tvunget et stort antal kinesiske fabrikker til at lukke ned for produktionen. I Japan har man blandt andet lukket alle landets folkeskoler i flere uger for at hindre en eventuel spredning af Covid-19.

Virusset har spredt sig fra den kinesiske millionby Wuhan til først resten af Kina og siden en lang række lande. Der er tre bekræftede smittetilfælde i Danmark. Der er på nuværende tidspunkt ikke smittespredning i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også