Erhverv

Forhandlinger om byggerioverenskomst er kørt fast

3F Byggegruppen og Dansk Byggeri har ikke aftalt møder om en ny overenskomst, selv om deadline er overskredet.

De omkring 80.000 ansatte i byggesektoren må nu håbe på, at 3F Byggegruppen og Dansk Bygggeri når til enighed om en overenskomst. Foto: David Paul Morris

Forhandlingerne om en overenskomst på byggeriets område er tilsyneladende kørt fast. Ifølge arbejdsgivernes part på området Dansk Byggeri er der ikke aftalt nye møder.

Det er, til trods for at der oprindeligt var deadline 1. marts. I en mail oplyser Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen:

- Der er p.t. ikke aftalt nye møder mellem Dansk Byggeri og 3F Byggegruppen. Lige nu er der tale om en tænkepause, og hvad der videre skal ske, er åbent.

- Man kan selvfølgelig ikke afvise, at forligsmanden vil interessere sig for overenskomstforhandlingerne i byggeriet, eftersom datoen har passeret 1. marts, og vores overenskomster formelt set er udløbet.

Byggeriet var på forhånd udpeget af arbejdsmarkedsforskere som et af de områder, hvor det kunne blive svært at nå overenskomst.

En mulighed er, at Forligsmanden rykker ind og overtager forhandlingerne.

Da deadlinen ikke blevet nået 1. marts, fik parterne 14 dage ekstra til at nå til enighed. Den manøvre kan Forligsmanden gentage yderligere en gang, mens han forsøger at få parterne til at indgå en aftale.

Der er omkring 80.000 ansatte i byggesektoren.

Læs også
Top job