Erhverv

Ørsted-formand holder døren på klem for flere frasalg

Der kan stadig være flere ting, vi skal kigge på, med det vil være mindre ting, i forhold til de der store klumper vi har solgt fra, siger Thomas Thune Andersen.  Foto: Katrine Marie Kragh

Ørsted har de seneste år afhændet flere dele af forretningen for i stedet at fokusere på vedvarende energi.

Senest kunne selskabet i december fortælle, at forretningen for flydende naturgas (LNG) sælges til Glencore, ligesom at SEAS-NVE i september blev annonceret som aftager af elforretningen Radius.

Med de seneste års frasalg er platformen for fremtidens selskab ved at være på plads, siger bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen, der dog holder døren på klem for flere frasalg.

- Der kan stadig være flere ting, vi skal kigge på, med det vil være mindre ting, i forhold til de der store klumper vi har solgt fra, siger han til Ritzau Finans efter selskabets generalforsamling mandag.

- Men vi ser hele tiden aktivt på det, og hvis vi føler, der er noget, vi kan gå ud af og derved skabe endnu mere fokus på vores kerneforretning, så er vi også villige til det.

- Så vi har platformen, men den er ikke cementeret fast - der kan være mere, lyder det fra formanden.

Mens Ørsteds salg af forretningen for flydende naturgas ikke gav anledning til større polemik i offentligheden, gav salget af Radius en del politisk røre.

Den danske stat er majoritetsaktionær i Ørsted, men det politiske flertal bag salget af Radius smuldrede, og der blev fra politisk side besluttet at stoppe privatisering af kritisk infrastruktur.

En majoritetsejer kan dog godt være et forbrugerejet andelsselskab, lød det, og i september blev SEAS-NVE så afsløret som køber af forretningen, som de betalte 21,3 mia. kr. for.

- Der er styrker og svagheder i alle forhold. Staten har været både langsigtet og engageret, siger Thomas Thune Andersen.

- Vi har haft en god rejse og en langsigtet aktionær. Men vi skal tage hensyn til alle aktionærer, for alle kommer med noget, der er deres primære opgave, lyder det.

Salget af Radius forventes at blive afsluttet i første del af 2020, mens LNG-salget ventes afsluttet i løbet af sommeren.

BRANCHENYT
Læs også