Erhverv

Ny tv-krig: Nu mister Telia-kunder en række populære kanaler

Først var det Yousee-kunder, der mistede deres kanaler fra Discovery Networks. Nu er turen kommet til Telias tv-kunder.

Telia står bag tv-distribution i eget navn, ligesom det svenske teleselskab ejer Get i Norge. Foto: Gregers Tycho.

En lang række populære tv-kanaler er tirsdag forsvundet fra Telias kanalpakker. Det sker som en konsekvens af, at Telia ikke har kunnet blive enige om en ny aftale med Discovery Networks.

Derfor går kanaler som Eurosport, Kanal 4, Kanal 5 og 6'eren nu i sort for Telias 21.000 tv-kunder. Kanalerne bliver udskiftet med en række andre kanaler.

»Vi er glade for at kunne introducere en række nye, populære kanaler til vores tv-kunder, nu hvor vi ikke har kunnet nå til enighed med Discovery Networks om en aftale for de kommende år. Vi kan dog ikke udelukke, at vi på et senere tidspunkt vil genintroducere nogle af kanalerne fra Discovery Networks,« udtaler Sine Smith Jensen, Director of Commercial Management i Telia, i en pressemeddelelse.

Afhængig af kanalpakke og eventuelle tilvalg får Telias tv-kunder fremover mulighed for at se kanaler som CMore Stars, CMore First, CMore Hits, CMore Series.

»Det danske tv-marked er i konstant udvikling, og vi vurderer derfor løbende, hvordan vi sikrer et attraktivt prissat tv-produkt med relevant underholdning og gode oplevelser til vores kunder,« siger Sine Smith Jensen.

Telia står bag tv-distribution i eget navn, ligesom det svenske teleselskab ejer Get i Norge. Get var tidligere ejet af TDC, indtil Telia købte selskabet i 2018.

Heller ikke kunder hos Yousee har længere adgang til kanalerne fra Discovery Networks. Her kunne parterne på samme måde ikke blive enige om en aftale, hvilket betød, at Discoverys kanaler fra årsskiftet forsvandt fra Yousees tv-pakker.

De kanaler, som nu også forsvinder fra Telias tv-pakker, er Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1+2, Discovery Channel, Discovery ID, Discovery Science, Animal Planet og TLC.

BRANCHENYT
Læs også