Erhverv

E-sportsfirmaet Astralis Group bløder rødt i første regnskab siden børsnotering

Astralis Group endte 2019 med et underskud på 34,6 mio. kr. før skat, viser selskabets første regnskab, siden det blev stiftet som selvstændigt selskab og børsnoteret sidste år.

Astralis Groups' direktør giver de sportslige resultater en stor del af æren for, at selskabet har øget sin omsætning. Foto: Cooper Neill/Ritzau Scanpix

Astralis Group, som tæller bl.a. Counter-Strike-holdet Astralis og League of Legends-holdet Origen, har netop udgivet sit første regnskab siden holdet blev stiftet som selvstændigt selskab i august 2019.

Første regnskab viser, at e-sportsorganisationen siden stiftelsen har haft en omsætning på 48,6 mio. kr., hvilket er 5,6 mio. mere, end selskabet havde regnet med i den korte regnskabsperiode.

Til gengæld er der røde tal på bundlinjen, hvor Astralis Group kommer ud med et tab på 34,6 mio. kr. før skat. Men det er forventet og regnskabet tilfredsstillende, fortæller selskabets direktør Anders Hørsholt i en pressemeddelelse.

»Vi har kun eksisteret som selskab siden august 2019, så der burde ikke være overraskelser i årsrapporten, og fraset en lidt højere omsætning, som hovedsagelig skyldes præmiepenge vundet af Astralis-holdet, har vi ramt vores rimeligt seriøse målsætning og forventning,« siger han og tilføjer:

»Det ser jeg som et sundhedstegn for vores forretning. Siden vi lancerede selskabet i august, har vi indgået og forlænget en række signifikante partnerskaber med sponsorer og mediepartnere.«

Partnerskaberne, som Anders Hørsholt nævner, tæller blandt andet et strategisk samarbejde med ESL Pro League, en af verdens største e-sportsligaer, som Astralis Group er blevet medejer af.

I dag har Astralis Group samarbejde med bl.a. Jack & Jones, Unibet, Royal Unibrew og Audi. Direktøren nævner dog også det sportslige, som et af de områder forretningen har udviklet sig i.

»Performance og udviklingen af hold og spillere er et af vores kerneområder, og her er vi også på rette spor. Origen ligger på en delt førsteplads i den Europæiske LEC og Astralis fastholder førstepladsen på verdensranglisten,« siger Anders Hørsholt

Det sportslige mål for 2020 er ifølge direktøren at fastholde Astralis’ position inden for computerspillet Counter-Strike, hvor holdet lige nu topper verdensranglisten. Det samme gælder Origen, som deler en førsteplads i den europæiske League of Legends-liga.

»Der er et kæmpe potentiale i det, vi arbejder med, og i markedet, og vi kommer til at præsentere nye fanprodukter, mediekanaler og strategiske partnerskaber over de kommende måneder,« fortæller Anders Hørsholt.

Astralis Group blev i december 2019 børsnoteret med en noteringskurs på 8,95 kr., hvilket værdisatte selskabet til en halv milliard kroner. Selskabets aktie handles i skrivende stund i kursen 6,38 kr. efter et fald på 5 pct.

På det økonomiske plan fastholder Astralis Group forventningerne til regnskabet for 2020 med en omsætning på 60-70 mio. kr. og en negativ EBITDA på 3,5 til 5 mio. kr. sammenlignet med -22,7 mio. kr. i 2019.

BRANCHENYT
Læs også