Erhverv

Fitnesskæde viser form i rekordregnskab - og styrer mod udlandet

Danmarks næststørste fitnesskæde, Loop Fitness, melder om millionoverskud på bundlinjen og udvider med flere centre i herhjemme. På samme tid er udlandet begyndt at kalde.

Loop A/S, som ejer Loop Fitness-konceptet, ejes i dag af blandt andet Thomas Terp. Foto: Loop Fitness Brian Schneider, adm. direktør i LOOP A/S, har høje forventninger til selskabet fremadrettet.

Der bliver i disse dage trådt hårdt i pedalerne hos Danmarks næststørste fitnesskæde Loop Fitness, der netop afgivet sit regnskab for 2019, som viser et rekordstort overskud på selskabets bundlinje.

Loop Fitness kom således ud af året med et resultat før skat på 11 mio. kr., hvilket er en stigning på 45 pct. sammenlignet med året før. På samme tid steg bruttofortjenesten fra 14 mio. kr. til 17,7 mio. kr.

Rekordregnskabet kommer ovenpå et år, hvor Loop Fitness har ekspanderet i Danmark. Fitnesskæden åbnede i januar sit center nummer 100, og i slutningen af marts vil det tal være 125, fortæller Brian Schneider, adm. direktør i LOOP A/S, som ejer fitnesskonceptet.

»Vores 2019-resultat er et udtryk for stor tilgang af nye medlemmer over hele Danmark. For en franchise-forretning som vores er det af stor betydning, fordi det øger interessen for at investere i LOOP-konceptet,« siger Brian Schneider i forbindelse med regnskabet.

Loop Fitness har tidligere vurderet, at der er plads til 150 af kædens centre på det danske marked, som er stærkt præget af konkurrence. Det tal er nu opjusteret til omtrent 180 centre over de kommende tre-fire år.

Mens fitnesskæden arbejder sig mod flere centre i Danmark, lægger Brian Schneider ikke skjul på, at man ser ud over landets grænser for at fastholde væksten. I 2019 indgik Loop Fitness en aftale med en række investorer om rettighederne til kædens koncept på det spanske marked.

»Vi har fået en rigtig stærk investorgruppe ind, som allerede er i dialog med en ret stor gruppe af potentielle franchisepartnere. Jeg vil derfor ikke være overrasket, hvis vi åbner 5-10 LOOP-centre i Spanien i 2020,« siger Brian Schneider.

Modsat i Danmark, hvor franchisepartnerne selv finansierer og etablerer centrene, har Loop Fitness har i Spanien valgt en franchisemodel, hvor investorgruppen ejer dem, mens de lokale partnere står for driften.

Det er dog ikke første gang, at Loop Fitness forsøger sig på et nyt marked. I 2018 fik fitnesskæden sit første center i den kinesiske millionby Guangzhou, men sidste år måtte man lukke centret ned, da det viste sig urentabelt. Til gengæld har selskabet ambitioner om at udvide i Polen, hvor der lige nu er ét Loop-center.

»Vi oplever generelt stor interesse for at eksportere vores træningskoncept til udlandet og er i fremskredne forhandlinger om at etablere LOOP på yderligere et marked, som vi forventer at kunne løfte sløret for senere på året,« siger Brian Schneider.

Loop Fitness blev stiftet i 2006 og har hovedsæde i Aalborg. Fitnesskæden forsøger at adskille sig fra konkurrenter som Fitness World, der er Danmarks største kæde, og Sats, der er den tredjestørste, ved udelukkende at satse på cirkeltræning.

BRANCHENYT
Læs også