Serier

Bestseller indfører hjemmearbejde – men holder butikker åbne

Danmarks største modekoncern har sat gang i en række initiativer for at mindske smitterisikoen.

Corona rammer verden
Only er et af Bestsellers mange mærker. Pr-Foto.

Landets største modekoncern, Bestseller, har nu sat gang i en række initiativer for at mindske smitterisikoen af coronavirus.

Ifølge Line Ernlund, kommunikationschef i Bestseller, følger koncernen myndighedernes retningslinjer og gør, hvad der kan gøres, for at sikre de tusinder af danske ansattes tryghed og sikkerhed.

»Vi indfører fra i dag (torsdag, red.) hjemmearbejdspladser for alle dem, der kan udføre deres arbejde hjemmefra. På vores kontorer indretter vi arbejdspladserne i satellitter med god plads til dem, der skal varetage deres funktioner derfra, så vi begrænser eventuel smitterisiko,« siger hun i en udtalelse.

Bestseller har endnu ikke overblik over, hvor mange der skal arbejde hjemme.

Derudover indstiller Bestseller sin rejseaktivitet ud af Danmark, ligesom rejserne mellem koncernens kontorer i Danmark skal begrænses, og endelig vil alle møder blive afviklet digitalt.

»Vores kantineordninger erstattes af sandwiches til de kolleger, der ikke kan arbejde hjemmefra. Vi holder vores butikker åbne, men indretter os lokalt efter forholdene og gør, hvad vi kan for at minimere eventuel smitterisiko,« siger Line Ernlund.

Bestseller har på verdensplan 17.000 ansatte og 2.700 butikker på 38 markeder. Bestseller har i Danmark kontorer i Aarhus, Stilling og Brande. Sidstnævnte er koncernens hovedkontor, hvor der arbejder mere end 1.400 medarbejdere.

I netop Brande har Bestseller i flere år haft planer om at opføre en ny by med et 320 meter højhus som omdrejningspunkt. I begyndelsen af året kunne Bestseller dog melde ud, at projektet er sat på pause.

Bestseller ejes af Anders Holch Povlsen, der er også er koncernens topchef.

BRANCHENYT
Læs også