Erhverv

Skifteretter lukket mens konkursfare vokser

Konkursadvokater ser på situationen med relativ ro

Hos advokatfirmaet Bech Bruun maner man til forsigtighed ift. at spå om hvor voldsomt antallet af konkurser vil blive i kølvandet på corona, lyder det fra Michael Serring, der er partner i Bech Bruun og formand for Kuratorforeningen. Foto: Arkiv.

Coronakrisen rammer økonomisk hårdt i dansk erhvervsliv, hvor mange virksomheder herunder flyselskaber, rejsebureauer og restauranter taber formuer hver dag. Men landets skifteretter, der skal tage sig af at behandle rekonstruktioner, konkurser og tvangsopløsninger, er lukket foreløbig frem til mandag d. 29 marts.

»Der sker jo ikke nogen afsigelse af konkursdekreter i det, som jeg vil kalde mindre almindelige sager. Der vil ikke komme nogle indrykninger i Statstidende nu. Min vurdering er, at hvis det bliver nødvendigt af samfundshensyn, at man skal have et konkursdekret eller indlede en rekonstruktionsbehandling, så kan man nok finde ud af at få skifteretterne til at medvirke. Det er den melding, som vi har fået fra Sø- og Handelsretten i København,« siger advokat Carsten Ceutz, der er formand for brancheorganisationen Danske Insolvensadvokater...

Læs også