Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Branchedirektør: »Jeg kigger ind i et billede for luftfarten, der bliver mere og mere dystert«

Det er et spørgsmål om timer, før flyselskaber bliver tvunget til at indstille deres aktiviteter, siger branchedirektør Michael Svane fra DI.

Corona rammer verden
Norwegian besluttede torsdag at skære 4000 afgange væk og sendes op mod halvdelen af sine 11.000 ansatte hjem. Foto: Finn Frandsen

Trepartsaftalen om lønkompensation til virksomheder er ikke nok til at redde luftfartsbranchen, der gisper efter vejret.

Sådan lyder meldingen fra DI’s branchedirektør Michael Svane, efter at trepartsaftalen blev præsenteret på et pressemøde søndag middag.

Michael Svane understreger, at han er glad for aftalen, og at der bestemt er virksomheder inden for luftfarten, der vil gøre brug af muligheden for at sende medarbejdere hjem med lønkompensation.

»Men der er også nogen, der er så hårdt ramt, at de er tvunget til at handle på en anden måde. Jeg kan kun sige, at luftfarten er hårdt, hårdt ramt, og jeg kigger ind i et billede for luftfarten, der bliver mere og mere dystert,« siger han.

»Der er givet nogen, der kan bruge ordningen, og det er fint, men jeg tror, at løbet er ved at være kørt for andre, og den eneste løsning for dem er at indstille aktiviteterne.«

Er det noget, du forudser vil ske inden for de kommende dage?

»Det er noget, jeg forudser vil ske inden for det kommende halve døgn.«

Skal man forstå det sådan, at I har smidt håndklædet i ringen?

»Nej. Vi kæmper alt, vi kan, med alle mand, og intet er for sent, men jeg kan bare høre på de reaktioner, jeg allerede har fået, at der bliver taget pænt imod aftalen, men der er nogen, som er så langt ude, at de ikke kan bruge den,« siger Michael Svane.

Han siger, at det endnu er for tidligt at sige, om der vil komme konkurser.

Situationens alvor blev understreget torsdag, da Norwegian besluttede at skære 4000 afgange væk og annoncerede, at op mod halvdelen af de 11.000 ansatte vil blive sendt på orlov.

Fredag blev luftfartens vilkår forværret, da regeringen besluttede at lukke grænserne, lige som alle ikke-nødvendige rejser til alle lande nu frarådes af myndighederne.

SAS har indkaldt til pressemøde søndag kl 17 for at fortælle om konsekvenserne af en kraftig nedgang i efterspørgslen på flyrejser.

BRANCHENYT
Læs også