Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

H&M har set massivt fald i Kina: Har lukket ned i flere lande

Corona rammer verden
Foto: Andreas Gebert/picture-alliance/dpa/AP

Svenske Hennes & Mauritz har ikke overraskende oplevet et kraftigt fald i salget i Kina i februar, hvor der var lukket ned mange steder som følge af udbruddet af coronavirus.

Mens der siden er sket en bedring i Kina, er turen nu kommet til Europa, hvor selskabet på mange af sine markeder har lukket butikker midlertidigt.

I første regnskabskvartal, som dækker perioden december, januar og februar, faldt selskabets omsætning i Kina med 24 pct. – men isoleret i februar var faldet langt større.

- Fra den 1. december 2019 til 23. januar 2020 steg kvartalets salg i Kina med 27 pct. i lokal valuta. Men derefter faldt efterspørgslen væsentligt som følge af virusudbruddets hurtige udvikling, skriver H&M.

På toppen var 334 af gruppens 518 butikker i Kina lukket i februar.

H&M-gruppens totale salg viste en fremgang på 5 pct. i kvartalet, og eksklusive Kina, Hongkong, Singapore, Macau, Japan og Taiwan var der tale om en fremgang på 7 pct. i lokale valutaer.

- Indtil videre har salget i marts været negativt påvirket hovedsageligt i Europa, hvor spredningen af coronavirus er fortsat. Situationen i hvert land ændrer sig hurtigt, lyder det fra H&M.

Alle gruppens butikker i Italien har i nogle dage været midlertidigt lukket – og siden har selskabet også midlertidigt lukket ned på en række andre markeder – herunder i Polen, Spanien, Tjekkiet, Bulgarien, Belgien og Frankrig.

Salget online holdes derimod åbnet.

I Kina oplever H&M, at salget gradvist er startet med at blive bedre, efter at situationen i landet er blevet forbedret.

BRANCHENYT
Læs også